[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
我真係棄坑算,今次又係俾讀心,抽到超級多門神
110抽 JOE 1 少年3
另一邉 70抽 2隻垃圾SS
我打算買石頭號再重玩好過,我呢個號肯定係官方黑名單
重練太曬時間
我發覺有時抽幾次十連都唔中就要停一停
岩岩8點抽乜都無
8點半再開GAME就搞掂左

唔到唔信 上次我試過連續15連十抽 一隻SS都無
最終課到有為止
課咗4 PACK
130 抽 Joe 1 少年3 玄龍

另一邊天井
100抽果下莎拉+玄龍(冰)
110-130 都係莎拉
即係4莎+1龍+4-5隻垃圾

我有發現最近既pattern
就係佢每個pool 入邊一定有分key 同次要角
次要係易出多,最近好多時可以抽到3-7隻次要角
而佢地認為係重要角色會set低咗

我自己個人感覺
1. 課金會降低出SSR 率,課越多= 你係Die Hard Fans = 唔中會繼續課
2. 一出即抽都會降低SSR 率,隔幾日再追角抽會歐D
3. 一定有調過SSR 機率
課金友會 垃圾> PICK UP(次要)> PICK UP(重要)
普通情況下都至少PICK UP(次要)>PICK UP(重要),但提供割合當然會寫一樣,呃鬼咩
有時連續出閃電唔踢爆
真係要關game 隔一隔再開...
巴打你有償石當無償石技抽?
12000無償石1隻SS都無

即刻無心機課金追

因為我諗過
等無償石先抽
咪即係再下一個Pool咪又無石
而且計過抽完重有5000有償
所以抽咗佢算,唔每日甩100石啦
我試下用日服嘅經驗玩返國際服算,我對日服真係完全無眼睇,成個2.5週年完全無歐過,今次joe池抽到3隻門神,有償得1隻少年之後咩到無,去到140抽先有玄龍
感覺你抽野機率同我差唔多
應該被mark 咗做die hard fans 一族降咗機率
有償石只有udx復刻5step中過克蘿歐過,其餘大部分井除泥國池
所以我玩返國際服或再刷過首抽

同我主帳抽到一模一樣
同課金game講感情真係有少少哂氣
每隔幾個月買個首抽帳60萬石每個pool都井不知幾爽
望住主ac就住就住抽真係
而家刷緊首抽睇下個機率有冇暗改過
係隻玄龍順眼D 其他都冇乜feel
又有兩個pool 點頂
好彩一個井一個歐執返身彩
我覺得你可以忍手停2-3個池唔抽睇下會唔會昇返
自從2.5週年前夜祭140抽齊四隻之前係幾十抽中目標,但而家係第一次課呢隻game後無再歐過,我眼見國際服而家係最佳入坑時機咪再入過(日服刷首抽已經抽到勁多門神)
隻制庄點打,打極都打唔到全部0傷😣
玩國際服就肯定忍到,我已經有哂日服嘅經驗所以買石頭號回歸係完全無問題
我真係唔想棄坑所以玩返有未來視嘅國際服算,同埋唔洗追得太辛苦+支持下國際服
國際服亂咁出亂咁改,我寧願留係日服

忍手唔抽,留石等3週年好過
我睇下網上有咩好嘅日服帳號先決定,我當初都係因為國際服亂改先轉日服,但而家個帳真係玩唔落,完全被讀心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞