[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
有城主既話可以頂到溫姐啵
無得扑鎚既話佢只係一直普通有補血既水法
暫時温姐係最新果隻(有自動回血)+扑鎚先加埋先啱打Boss 用
依加新既老豆3.0 都有火鎚
不如抽老豆,再用1.0 (有幻影同埋加攻)+ 火鎚 好過
哦,原來你考量係全體減精
咁你個考慮既話 無啦,一定要抽,得2隻
已經有資料?
今次有抽到老豆同阿妹
睇番#417
睇到

老爸 白花 泳裝妹妹 綠毛決戰
如果冇溫蒂尼 2.0 ,可考慮換走泳裝妹妹
老爸係指而家男女主pool 有出3.0個隻?

如果係的話唔好浪費機會換佢啦

1.0版唔夠力,跟唔上時代

3.0版又無大突破,前景有限

放棄呢隻角色好過
上面果啲係我想要既
比你會用老爸3.0單一隻, 定上魔龍公有1.0,2.0,s版,無3.0

兩隻都有Ss武
本來用開神,隻野綠色睇唔順眼
唔同屬性又好難比較

老豆 同 魔龍公 都出到3.0版

講實用一定係魔龍公完勝

可週回可高難度有全體減素早減器用

基本上無角色代替到佢

唯一問題係暫時冇咁快復刻3.0

老豆今次3.0版好似都係無乜睇頭

都係得全體先制周回或決戰島有機會用到

真係唔建議追1.0或3.0版
詳細 咁我換魔龍,老豆3.0已抽,除左先手睇得下3技真心過時,抽妹妹既副產物,又有Ss火細劍,升左陣見無力以為未升夠

其實有啲男角都好用,不過男角就係原罪

Eg 城主(超音波)、神(自補)、反果隻槍男
我都係睇人哋攻略睇返嚟,Copy個總結俾你睇睇

咁樣你已贏啦(今個Pool)
但係再對上個Pool抽左140抽
超道場可以升到幾多hp
Thanks
岩岩allin抽齊艾伯特,儲齊一隊有愛既掛機
今次好好咁利用8倍升能力值
突左7點 個隻角就兩次開主線都唔洗再升佢
屬性跳得快話過HP
呢個一定既 能力值最難升個下都係最尾個一點
但HP既話 1300開始就己經好難升 掛足一日可能都係升一百左右
有更新

武器:

SS泥の天剣
[剣] 威力23
腕力+5 体力-2 素早さ+4

→SS泥の天剣(力+)
威力41
腕力+10 体力-2 素早さ+4

SSイービルケイン(闇)
[杖] 威力23
腕力-5 体力-4 知力+6 精神+5 愛+1 魅力+1

→SSイービルケイン(知+)
威力41
腕力-5 体力-4 知力+11 精神+5 愛+1 魅力+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞