[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
針城新城主
反擊果d 能力其實好麻麻 因為唔係必反,仲要近攻先有機反到
而家d boss 又全體技又兩下秒,高難度應該無乜機會反得郁
刷野又唔駛坦
寧願睇下有冇白花新本體好過, 今個池感覺上係呃人
澄清返點解綠毛被動1同被動3有衝突就係因為回避係周回完全冇用, 只有長期戰/打boss等先至有用, 由於綠毛只有LP3除非唔用武器, 否則只能用係周回

如果點都要長期戰/打boss, 試問下綠毛可以回避幾多次, 始終啲boss愈來愈高傷, LP太少真係好快無得復活除非超級好運, 所以綠毛其實無咩用, 連唯一嘅全體降知嘅優勢都冇

綠毛有斬+打單體技但係技三要11bp, 除非被動2成功發動否則無可能斬+打單體周回, 只有斬周回, 其實被動2都係較適合持久戰用

真係有愛先至好抽今次嘅pool, 我都唔想大家浪費啲石去抽廢時又井跟住又唸住棄坑, 始終係2.5週年元氣大傷就唔好更快抽, 可能之後又突然亂出隻人權角 (2.5週年先試過)
另外提一提
呢個pool 好似得綠毛係限定
按道理應該全部限定, 不過今次應該好少人抽因為要休息+3隻都比較一般 (綠毛肯定會吹, 只要傷害高就會吹到超勁從而忽略LP嘅重要性)
佢詳細果度寫得綠毛係限定
其他兩隻有機之後落大暗鍋抽,想抽既自己睇路
唔會啦,得UDX池先會落白金池比人抽
抽得呢個池應該只係抽綠毛所以無咩所謂, 但今次嘅綠毛我認為只係一隻超大力斬周回(是否pass睇自己需求)
咁佢分開寫邊隻係限定有咩意思

睇埋d 人實測有幾大力,回避有幾高機率再算 3 lp 真係唔多搞得掂
之前個個pool都係咁 兩隻係新野嘛

已中綠毛 用落幾大力同不停出大技
我用泥國算, 完全唔想抽斬周回, 始終隻綠毛太吃運氣+太多代用角只係差傷害層面
另外2隻係新角色,所以有分開寫。
之前隻泥國女王都係咁
屌原來係咁解
LP只限周回冇咩用, 一打長期戰/高難度就會gg
所以每逢係xxxx祭就唔會入白金池

只有UDX池先會下放去白金池
始終綠毛我齊晒佢過往角色
所以今次都抽埋
100抽齊晒3隻得返返3000石

隻綠毛娛樂效果幾好既,D 招同招名幾型
一round 加6bp
咁特別既一定會有機會用
不嬲"Turn開始" 都係入完指令先有反應
"Round 開始"先係未入指令就有
用都市傳說20抽差綠毛,睇嚟都係同綠毛無緣份
原來呢家挑戰緊小丑女600萬
真係跟唔到
其實今次最好唔好更快就抽, 始終隻綠毛冇咗全體降知嘅優勢, 而家只有大力+回bp, 但被動1&2太講運氣, 同埋因LP3局限於周回用所以好易被取代

不過, 抽唔抽係個人自由, 只要唔好後悔就得
肯定唔會跟, 完全理解唔到追傷害有咩用, 只係滿足自己嘅虛榮心 (有唔少人追綠毛只係為咗打小丑女, 結果咪抽到無晒石又後悔)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞