[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
好似得3技勁

3技係打全體+單體SSS反擊而且會睇3技個Rank

其他幾隻其實都唔吸引
魔女之娘我直頭有d 失望

技三全體攻擊之後防禦狀態+sss單體雙屬反擊+被動確率大0傷害,反而今個pool師父用嚟補回血技&魔女只有一技有用
我又無晒啲免費石,好彩最後用咗一次3000有償石抽中咗泥國女王(今個池嘅大獎有確率大嘅受到傷害為0)
明白,反擊角
壓制完果格唔出虹石
要打未壓制嘅關先有,要全部壓制完先至可以打任何一關出虹石
或者等全部制壓晒之後,所有關都會跌
你地識日文
不是,以前幾次制壓戰都係咁,最緊要而家刷多啲肉,用嚟之後入場打Boss
估唔到全圖小魔女條腿咁正 想抽了
後生阿伯都好型
今次隻新師父+魔女嘅定位其實比較尷尬,主要係啲高難度嘅boss關通常都有弱點看破,所以應該係buff緊要過debuff,同埋本身已經有海主娘嘅希望託付+回血,師父繼承補血技用作不大而且又要同時用6bp技降器+速,udx師父抽返嚟基本上我甚少用佢,用技降精其實都係平時較少用到除非官方降低boss嘅異常狀態耐性。
至於泥國我見好似無咩人理會佢自身有確率大受到攻擊時傷害為0,澤諾就一定要追如果係抽呢個pool。
個人認為可以淨係抽澤諾或泥國(我係見到con佬吹得有啲大)
今次三隻限都好似麻麻咁
終於有得抖下仲有制壓儲下石
二十抽中泥國 好怕要天井澤諾
其實用返初代侯還可以嘅
睇睇下都係唔吸引,今次skip算
泥國本體其實係好勁,只係差高威力嘅單體技,澤諾同初代侯一齊上場就更加高傷,同埋佢有陽屬可以配合聖王3.0。另外兩隻真係一般,只要boss異常狀態999降嚟不如直接用聖王過,udx師父繼承回血技就發揮唔到希望託付回血特大嘅特性+出唔到6bp降器降速。第二彈嘅活動送超多石,絕對夠哂抽下一彈。
今次con佬啲評價好似有啲伏,星期三直播見佢原來未過細佬romancing關,所以都係相信自己嘅實際經驗比較好,同埋海主娘係而家仍然無法被取代(加buff同俾debuff係兩樣野,如果有弱點看破一定係以加buff為主俾debuff為副)(我唔係追擊con佬,只係有問題嘅時候作出補充)
我反而覺得東魔女好重要,可以的話就抽返嚟先。

因為佢招3BP全體減精神Debuff 技之後可能好有用

睇返之前嘅風切、朱古力波、綠毛降知技 或 其他頭幾回合可以連續嘅全體Debuff技,好多時都無太多角色有,往往Miss咗之後要等後追。
我同你睇法完全一致
俾個補血技想我抽? On9 架? 我補血都唔用佢啦
況且風法= 斬,除左魔龍公外我極少出風法,本身有Debuff 我都睇好既,結果依加俾招補血(重要無解異常/補血無Buff)........
隻東魔女,依加呢隻擺明hea鳩你,等你覺得會出2.0要完全體
問題係東魔女呢隻1.0又唔覺有咩必要性令佢承繼落未來既2.0.....

泥國我覺得勁既,但係唔人權SSS level果種,抽到就開心,抽唔到就算啦
之前抽咗T260、魔戰士長,所以我唔想追泥國
Juno 就明顯引你地補技用,有玩開都會想補,係得呢隻吸引 (30抽淨係中咗佢)
降精既話日本仔有人玩過降精降stun打boss 既

https://youtu.be/ZNujK4UXDas

係官方將麻痺耐性降低先上到,如果冇改直接999再加弱點看破魔女根本冇用
我唔齊降精角,加上本身魔女已經練好咗
所以今次有得抽就優先想追佢
補返新本體同技能
天井換澤諾 中間130播0SS
兩條魔女都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞