[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
好貴
今次係咪仲未有氣絕周回關
未有住,我見啲怪係隨機出除咗打boss關係固定
啲小怪血有啲厚 我要4帶1 冇乜效率
都可以全體氣絕,只不過有唔少怪999氣絕耐性,只可以幫手氣絕清部分小怪

第22關勉強可以,要用新陣配合

有單體氣絕,如果唔受氣絕嘅怪一概都係突弱點
無皇者帶新角升太慢都係升下平時會用既隊算
可以用魔戰士+聖王3.0嘅組合練角打小怪,始終要幫手刷彩石,無可能一直刷第22關
可以帶,帶唔到太弱既角
氣絕都清到一渣怪,兩回加埋都清到一半怪
用泥女王打泥女王
做反陣陣頭兩刀加埋反十萬
打完之前過唔到既hard1而家過完差不多滿血
練度低要靠特殊角過
平均1200Hp
限定大暗鍋4抽得1隻新Ss

最後補左白花
溫老師2.0
尤里安
海主

其實4隻都唔多機會出場
海主無活力之水
我換咗海主,會換埋白花
另外兩隻就睇定啲再決定

有啲想要男主隻火鳥連擊技
海主娘無活力之水都可以出場,打有弱點看破嘅boss靠佢升buff,白花繼技用,尤里安主要用嚟打多單體攻擊嘅boss(細佬romancing關靠佢坦),溫老師其實冇咩用(已經被新城主取替,不過可以作為補師+降知用)
直接抽最新嗰隻男主有火鳥3連擊,老爸就2.0有
係,但我仲有120抽先井,單追佢一隻太貴
有2週年男主就直接換1週年男主,不過2週年男主嘅問題係一定要滿血出手否則廢過2.5週年新男主(新男主可以穩定輸出,2週年係爆發形輸出)
有2週年版,如果換男主返嚟,就要放棄綠毛或石化女其中一隻
可以等下綠毛有冇高知力新本體先考慮,石化女就世界塔用泛用性低(異常狀態我淨係玩混亂+stun)
多謝提點,我見世界塔有時會見到石化女,諗住應該好色機會爬塔用

最慘我無S城主,無得用佢個招全體混亂
其實可以直接用聖王過(可能佢哋想用其他方法過),只係199層先要用混亂+stun(我打到去215就停因為無全體反擊角)
因為之前未有海主加素早,加上而家有埋時之君
可能之後可以用聖王隊過小怪關都唔定

咁真係要認真諗下放棄石化女換其他角
同埋呢個情況好似打魔女R關,明明可以用聖王過,偏偏要吹大隻新魔女全體降精其實好勁,但實際上被動降精配合全體氣絕周回先有用,除非手動用魔女技一+先手降精。
高難度完全係廢,只要boss定期弱點看破+異常狀態全999就顯得冇用。
打世界塔都冇用,主要係啲小怪回避率過高,直接城主+溫姐被動降精之後聖王唱歌再出混亂等異常狀態好過魔女一開始技一降精。
多謝意見
我無城主1.0同2.0仲有S都無
暫時溫老師2.0配3.0用住先

以前有個帳有城主1.0同S,堅好用
今次隻王好似唔係好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞