各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
人越大只會越來越差
不過又唔使太心灰,因為CON嘅物料近呢十年都進步唔少。例如我上面講嘅COOPER VISION clariti/myday, 官網仲可以約試戴。不過約嘅時侯最好問埋會唔會包埋教戴除,當然仲有收費啦
owden 本身品質唔錯,代理跟進得幾有heart,最緊要真係黃(相信呢行認識佢嘅都會認同)

合心水嘅話不妨入手
想問下關於藍光鏡片既問題
我上副同而家呢副眼鏡都係藍光鏡片
上副眼鏡係啲屋邨眼鏡舖配 配出嚟個色望落勁黃 不過戴落睇又冇乜野 個staff嗰陣話咩係最勁既藍光又咩紫色
而家個副係啲樓上鋪配 應該係普通藍光鏡片 望落個色係唔明顯既淺黃 但唔知點解勁反光(好困擾)
上網查咗下話咩藍光鏡片係可以配唔同藍光率
防藍光點都有dd黃
東海物料防藍光,燈光反射出黎係綠色
Hoya 果啲係塗層防藍光,反射出黎係藍紫
好似係
有巴打講咗物料抗藍光(uv420)同鍍膜抗藍光嘅分別,抗藍光鍍膜鏡會有藍色反光同睇嘢較黃

勁反光可能係因為對鏡嘅不反光做得比較差
之前去左南豐新之城間黃店配
都唔錯
呢間值得支持
想問下如果我平時係返工dup下code 放假就有時去下釣魚
想配過副眼鏡 鏡片又有好多選擇 又有咩抗UV 防藍光 全視線
其實係咪簡簡單單配返副全視線都夠做
全視線鏡片即使喺透明狀態,本身都吸到一部分藍光

都係覺得刺眼嘅話就配埋抗藍光膜、抗疲勞同變色三樣加埋一齊啦
單身深近視既人係點試鏡框, 次次戴完照鏡睇唔到自己咩樣
影相影低睇會唔會好奇怪
我都係靠估就算 影相我自已覺只係睇到個眼鏡款
但有鏡片同無鏡片係差好遠特別深近視又厚又縮眼
題外話 唔知係唔係深近視無戴眼鏡對眼睇野唔清對唔到焦
影出黎睇番自已好似鬥雞眼咁
點睇cutler and gross 呢個牌子啲眼鏡

申利:睇完kingsman 係 Mr porter買左幅
感覺唔值2千幾
我會鼓勵客selfie
唔selfie根本睇唔真
料唔錯
但唔夾亞洲人面形
怪唔之得帶完唔似哥連費夫!
痴晒面喎
香港唔改鼻托都戴到嘅都真係無幾個
可以改?我帶完之後好窄,有冇的救?
請問Budget $2000以內既鏡片有咩推介?

度數:350
散光好似係25度 ?(收據無寫 唯有貼圖)

呢個budget應該買到1.67 +藍光?
窄就可以較闊嘅
由hoya 1.6 HVLL blue變Hoya 1.67 HVLL blue

樓豬間鋪係邊
想幫個框佩番對冇度數既鏡片
配無度數鏡片,請搵間就近嘅黃店啦
好似你果間近我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞