各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
抵玩平價嘅抗疲勞都係現成eyezen/ remark dynamic同energize me digital之爭
pin咗嗰間算唔算?
點睇EGG?
帶視疲就可以用、年齡無關係
無問題呀、clip on都唔錯
呢間
只能夠講佢嘅價錢大把好嘅選擇
眼鏡不嬲食水深, 有邊間仲有幾舊水貨?
大把啦
你不如睇吓置頂嗰兩間先啦

幾嚿水架連鏡我都配過唔少比巴打絲打
肯定襟過蛋牌嗰堆
又想問下, 如果差, 會係點差? UV 400冇400?
定還是全視線好
你會點揀?
thx
以我接觸過嘅蛋牌眼鏡為例:
藍光鏡反光反到傻、又黃
鏡架難較又易爛
仲要配咗出去唔識較、解決唔到客嘅問題

手尾我都執過好多
同支那Jins/藍店zoff一樣不會推薦

仲要根本一d都唔平

唔明點解咁多黃店平靚正都係要幫襯蛋牌
clip on一定深色過全視線
不過就要帶多嚿嘢出街
吹到咁大
同1.9玻璃比可能係

現實嚟係淨考慮鍍膜硬度、仲要考慮材質硬度
膠片纖維鏡註定係比礦物玻璃鏡片低
齋講呢個度數情況、係
蔡司energize me戴咗係咪真係冇咁攰?
要睇吓你本身因乜攰

抗疲勞鏡只係紓緩
減少用眼
多睇遠嘢
光線充足

先係減低眼睛疲勞嘅最好方法
一直都唔明政見同quality 有咩關係? btw 我有個fd 去egg 買都奶野, 售後完全唔得.
對我嚟講、我開po嘅其中一個主因就係希望推廣支持同路人嘅舖頭、所以對我嚟講絕對有關係
置頂嗰兩間除咗立場之外、幫襯過嘅巴絲口碑都好好、所以值得推介
同埋我第一個post已經講明我覺得蛋/jin/zoff/aojo、不了
國安法立咗,都要繼續賣眼鏡之你問我答
https://lih.kg/qfADyiX
#349 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
三隻得remark dynamic係可以揀標準鍍膜、唔想要抗藍光嘅話就揀佢

度數唔複雜、想用接近單光嘅價錢試吓抗疲勞鏡、eyezen係最抵嘅
另外訂製eyezen可以揀Blue UV Capture抗藍光物料、呢樣另外嗰兩間都無

想平玩蔡司嘅話咁就當然係energize me

漏咗一個、想試Made in japan品質嘅話、東海rest R 1.7雖然唔係平、但度數範圍夠闊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞