各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
Zeiss保養係咪唔包刮花?
用咗半個月邊位已經有好深嘅花痕
大陸買東海1.67lutina都係around 1000 仲要有鏡袋唔係假野
點解可以做到咁平
賣散鏡,無本生利
防到紫外光就唔會戴壞眼

就算土炮UV plus 變色都保護到眼睛
半個月就拎去搏吓啦

唔會有行包鍍膜,全部都係包度數
但時間太短有得拗
肯定係自己整花就另計
包咗運費同車邊手工未
一定係正行先會送散鏡落鋪比客試戴用

你話你比試戴費,佢驗完眼再比幾對你拎走試就無問題
有更多需要支持嘅黃店
Pepper好似超黃,但又冇乜人提咁
款轉得夠快
present得夠靚

講真正值得支持嘅
西九阿ben
荃灣焦先生

呢d就真係專業黃眼鏡店(兩個都係optom)
本身是視光師的焦先生在荃灣新之城開設康明視力中心,他回想7月底,有位中學生熟客少有地獨自來店,而不是與父母前來。「我見到佢行路趷吓趷吓,身體有瘀青,不過最明顯係副眼鏡,爛到分開咗三節已經唔成型,唔止斷臂、兩個圓鏡框中間斷開,用膠紙勉強黐住,鏡片仲要花晒」。焦先生憶述。那位中學生說,想換一副最經濟實惠的眼鏡,焦先生暗忖,「佢本身嗰副都唔係最平嘅眼鏡,應該過千,而且佢近視都幾深,返學要揀副好少少」。

https://hk.appledaily.com/local/20191013/UF4INHN6WCGIMZ6UD3NCKT2TSM/
其他準備工夫,包括報到前和他到小店「視點護眼」配新眼鏡。該店老闆Ben其後發帖公佈,免費為在囚、還柙人士配獄中適用的眼鏡,始於去年年底因逐漸多人問津,Ben開始了解監獄眼鏡規定,「要全黑,唔准有金屬部件,其實要特登批發商搭批發商先搵到全膠製,平時螺絲位佢係要榫口位啪實佢,眼鏡盒都要全膠,平時有磁石嘅唔得」。

https://hk.appledaily.com/local/20210311/2W7ICFAHHRBY3JDRME5JLNLMNI/
佢同傲瞳都係
我都唔知幾時花,我已經淨係用抹鏡紙抹
仲要係好深唔係抹花好淺嗰種
用有無用水沖?
抹鏡紙乾抹、隻鏡面有塵就GG鳥
有時喺街就冇沖水先
我跟zeiss條片咁抺,不過張紙好濕抺完會有水印
多塵時用濕巾一樣好易花
我最近先去視點配完
自來架配全視線 服務好好 價錢都好好
驗眼專業會照眼底同度眼壓
買完仲有黃店小食coupon送
不過缺點係鋪頭冇咩日本手造架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞