各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
兩星期oasys囉
One day得-225散光
想問下配玻璃鏡就冇得玩全視線果啲? 我想玩Hoya 隻Sensity Shine,但又想要玻璃。
玻璃變色,就算係zeiss umbramatic 都係聊勝於無

同膠片完全無得比
小店免費為羈押者配「全膠」眼鏡 店主慨嘆:再見或已是中年人
https://lih.kg/2436060

呢間嘅店主,個人信得過佢嘅驗眼水準
請多多支持
咁只係Hoya Sensity Shine係咪都唔平?
訂製片,唔會平
同埋無色嘅時候都幾反光吓
頭先幫襯完 服務好好
巴打你好 點睇Tokai 隻 MODECINQ 深基弧?
同普通雙非比又如果呢?
巴打想請教下
我近視350散光300
淨係鏡片asahi lite 防藍光1.67 成1800。呢個價錢係咪合理?
佢話有600係訂造費 係因為我防藍光定係深散光所以要收?
另外如果我呢個度數1.67防藍光有冇其他平啲嘅選擇?
modecinq 類似以前nikon嘅seestyle或者精工嘅sportech ,針對高彎時睇嘢嘅光學品質做調較
唔係運動鏡架或者高彎鏡架嘅話唔需要考慮
散光好深?
散光一邊300一邊350
凡訂製片,我通常都建議做埋抗疲勞

個人對UV3G 無咩comment
如果對牌子無要求,土炮uv420 1.67應該做到1000上下,-350應該都有現貨

如果想要高質嘅uv420
靚同貴嘅有東海雙非
無咁貴嘅有essilor azio SV/ eyezen
散光接近300 近視600 最薄鏡片一般幾錢?
近幾副眼鏡配親都要2K
感謝巴打
抗疲勞鏡嚟講,有冇邊隻牌子特別好呢?唔該巴打
高階 : (特殊光學設計)
hoya sync iii pro/ zeiss smartlife digital / nikon relaxsee

中階: (主要係有不同加入度選擇同較新設計)
hoya sync iii/ essilor eyezen / 東海 rest/ zeiss digital lens

入門: (舊設計或只有一個加入度)
zeiss energize me digital / Hoya remark dynamic / 瑞士寶 I-relax
相問下點樣先要再配眼鏡?
本人20頭(好幾年冇加深度數)
自己12月頭因為近視同散光加深
所以重新配眼鏡
去到最近幾個月,我覺得左眼又輕微曚曚地(遠睇D字曚左但勉強睇到)
依種情況需唔需要重新再配過鏡片?
見過實物、即係essilor嘅blue uv capture
咁快就矇
不如驗清楚對眼先

真正有幾薄、同焦點同鏡架大小都有關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞