各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
問清楚保養點保法
如果唔介意產地(不明牌子好大機會係支製)其實平眼鏡一樣可以好襟
Total one喺Cooper 嘅同級對手係myday
Zeiss, Hoya 有冇日本制嘅鏡片,想換

早幾年係連鎖配咗成 4千尾 Hoya鏡片訂造
zeiss 1.74訂製片鏡行話係made in japan
hoya香港應該得好少戶口有boom individual賣,只供日本市場嘅漸進
月con唔係air optix(平又高透氧)就biofinity (可以去到2000度近視)
vita同ultra暫時未成氣候
soflens 38嗰d化石級就算鳩數
仲有冇玻璃鏡片
上alcon或cooper官網
應該有得約試戴
一個費用,驗埋眼兼有con試

問清楚收費同驗眼項目就得

蔡司有單光及漸進,葡萄牙製
hoya有漸進,匈牙利製
現在戴膠黑框眼鏡,apollo 鏡片。去owndays 佩左鐵框眼鏡連不知明藍光鏡片。戴咗兩星期仍不習慣,眼很累,睇字比舊鏡差,唔清。返去check 鏡片度數冇錯,店員話係舊鏡貼面所以清楚啲,我自己將新鏡貼面試睇字都係差唔多,冇改善。係咪要配返hoya 非藍光鏡試試?定連鏡框都換返膠框算?
鏡片度數無錯同你戴得慣唔慣無關係咖
新舊度數分別大嗎?
https://www.facebook.com/100044331944518/posts/267847531369643/?d=n
搵文地貓做宣傳嘅應該唔會藍得去邊啩

文入面呢間同埋黃店list裡面嘅ocular plus都係主打驗眼講究嘅眼鏡店

呢兩間應該可以喺佢地Facebook或者打電話去分店預約(唔預約,爆場嘅話你可能有排等)同埋問清楚收費同流程,可能要去幾次做follow up
唔大,加五十度散光,舊鏡戴左七年,最大問題係睇字比舊鏡差,戴落去定換鏡?
睇字差仲點戴落去
有機會唔加嗰50散仲好
當然呢個就尤光師判斷啦
Apollo質素係咪差d?
謝謝解答🙏
咁我戴返舊鏡先。差50度咁大差別?我懷疑散光度數有問題引致睇文字差唔sharp. 去poly check 度數定去其他眼鏡鋪用現有度數佩hoya算?
丸山正宏邊度買平

我覺得同hoya 差唔多,但同d不知名鏡片差好遠,現在真頭戴唔到,睇字化化地唔sharp, 睇到眼殘
咁Apollo好似平幾百蚊
但唔係間間黃店有

其實裂咗一塊可以點搞
用開1.67好貴
阿波羅1.67 genic 一千內搞掂啦
雙非喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞