各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
咁我想配全視線既話
邊度平呀
我大約十年前用過,當年唔會去到好深色

而家呢個年代會唔會好d呢
thx
噚日去眼鏡鋪 見到佢個新蔡司menu energize me有dvp揀 定我睇錯
hoya戶口應該幾乎間間都有、蔡司就未必
你最好都係直接聯絡佢地問吓
remark dynamic白鏡 - 香港
remark dynamic 變色 - 泰國

香港買到嘅蔡司纖維片大部份都係來自廣州G1廠、除咗有部份photofusion extra grey會係葡萄牙出品
西九有蔡司wo
巴打想問如果塊面前後斜向一邊
較眼鏡係咪應該要跟住個面型?
係,因為雙眼vertex distance唔同會暈同融像困難
除非我5月嘅pdf版價單係錯
否則應該係你睇錯

邊度平答你唔到

要深色嘅:
Essilor Transitions xtractive/Hoya Sensity dark/ Zeiss photofusion extra grey

要平嘅:
土炮UV Plus photochromic

你可以wts 問下
利申問過
我會揀clip on
有粉紅色
全視線以前過幾年就冇用,現在唔知
energize me single vision都有紓緩區
+0.4D
如果唔係常對電腦同電腦嘅話、或者視疲勞症狀唔嚴重、可以考慮呢隻

energize me digital 就 +0.65D
適當睇近工作較多嘅朋友

香港就多數做Asiana亞洲人數據
當然係越少addition越少干擾、越唔影響望遠
西九啊Ben係咪(昭和??)
今日去問蔡司鏡,位靚女話冇人叫啊Ben
呢兩間係個人推介:

西九
https://lih.kg/suKaqFX
#643 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

荃灣
https://lih.kg/suKaqEX
#642 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
阿ben係九西入面
昭和第2間黎 不過佢都好抵做到6折
1.74 雙非球邊個牌子抵用?
RX single Vision 就係
蔡司同hoya變色鏡最薄做到1.67
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞