各國逃生門出咗,仍然賣緊眼鏡之你問我答

1001 回覆
218 Like 33 Dislike
原來已經有實物
咁目測有無得同東海果款防藍光一戰?
仲記得我既話之前都有問過類似問題 而家終於等到佢肯出都幾心動下
prototype實物都仲係黃
無lutina咁白
噢 竟然出新野都仲係黃
即刻有啲失望 唯有望睇佢推出市場實物會好轉
師兄舖頭有冇做有度數嘅運動太陽眼鏡?
想問下邊到有hamamoto鏡框賣?除左眼鏡88之外仲有冇其他地方有
另外如果長期對電腦但係唔想配藍光鏡有冇其他推薦?鏡片budget大概2千左右,近視大概300度
如果想要變色加防藍光除咗東海仲有冇咩牌子揀?
而家呢副嗰陣貪平幾百揀咗asahi,真係好麻麻
有Rudy project
hamamoto個代理直屬88、新款應該得佢地有
長對電腦但唔配藍光鏡嘅話、可以考慮抗疲勞鏡片
如果都唔需要就配對普通非球面就得
巴打果度配鏡有冇試過claim到保險
公司有保想使左佢
通常比張齊名同度數、有埋視光師簽名同number嘅正式收據、未聽過有客話收唔到
我本身深近視
睇中左moscot tuchus
你地有冇 or 有冇類似推介
鏡連框想六千內搞掂
750近視200散光,喺多塵環境做嘢,但又要睇電腦5-6個鐘,應該點玩法?

HOYA定東海好?
爬文見HOYA coating勁啲,但東海防藍好啲又清啲
唔該巴打
之前配過hoya抗疲勞鏡,感覺上唔多掂,睇近野清,睇遠野曚過一般鏡片,好似冇用
想問下如果我配zeiss/hoya鏡片
有冇得用肉眼check到佢就係zeiss, hoya鏡片
咁即係焦點度數做得唔好
其他可能難分
呢兩隻最易分
因為多數有留mark
無問題嘅
好多人都係兩邊戴唔同con
sad我原本對呢對野都仲好期望仲諗住終於唔偏色
樓豬 我早幾日喺 二町目 黃店佩左副眼鏡

我兩隻眼唔同度數
近視 一隻350一隻400
散光 一隻110 一隻250

佢聲稱用Hoya鏡片
我揀咗抗藍光 1.6簿鏡片

佢收$1100左右
之後再上網搵佢個店名勁多人話佢黑店
話佢配岀嚟 同到度嗰個度數唔啱

想問吓呢個價錢合唔合理
驚比人昆仲要可能佢出嚟個度數唔啱

謝謝樓豬
我想配多副黑粗框, 有咩牌子推介?
上次行過見到間sell 日本製, 鏡片內框有條金色邊幾型, 不過唔記得咗叫乜名
路過
之前配左nulux classic Hv longlife blue control 160
應該係最basic 最cheap 果種防藍光 1.6
都係$1100左右
我諗個價差唔多

同埋Hoya 有張卡寫明鏡片幾多度架喎
自己比度數都好難會唔岩
除非抄錯 or 驗眼出左問題
唔該晒絲打即係佢比眼鏡我嗰陣會俾埋Hoya張卡我?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞