carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
有時我會等一排等人自己減價再買都唔會壓價
邊個場都有,直接無視就可以!若係煩膠即block。
壓價唔係問題 但壓人價重要冇禮貌真係要攞去打靶

真係最緊要係有禮貌 唔好就咁寫個價錢就當問左
人地say no 都唔好屌個賣家
同埋要尊重個賣家 寫到明唔議價就唔好走去壓人

我買親2手野都會壓,特別係nice to have既野
最鍾意就係low ball佢
其實就係想佢say no,咁我就可以死左條心,問左當擁有過。
佢ok 就當汁到寶。

反而真係想要既唔會壓/唔會壓太多
喺網上面買賣得多,都有一套方法對付呢啲人
通常會寫明不議價同埋最快約交收優先
大刀闊斧嗰啲我會即刻block講多句都唔會,我認為呢個動作已經比到足夠訊號佢你對佢好唔滿意
約交收永遠約喺屋企附近嘅地鐵站,唔得就下一個
防止有人現場講價(之前遇到太多呢啲痴撚線,明明傾好晒先出嚟),佢一講價我轉身就番上屋企,你咪搭返車返去
通常特登過嚟嘅都真係想買嘢,好多時會屈服
原來我都算係良心買家
Carousell買野我無壓過人價
其實carousell 賣d 幾十蚊既唔等洗野係okay

幾百蚊起既野根本無乜人買
用得呢個app 果d 人全部都比唔起錢,有錢既都唔志在比正價買新野
係度賣野等同係乞衣兜搵飯食
唔屌鳩返個乞衣先block
你已經好好人
條蔥就咁賣使唔使錢呀弱智? 你落惠康望下2條蔥都賣4-5蚊啦

咁我問佢 佢又送俾我 係咪等於平左4-5蚊俾我呀?

你老母生你唔記得生埋個腦?
賣方心目中個價同買方有差價好正常啫,
問下可唔可以平又無咩所謂
啱咪trade唔啱就過主啫,互相尊重就ok既。

利申:淨係賣過野無買過
試過賣模型壓2/3價,仲好似當自己係大慈善家咁撚樣,呢啲撚屌喎屌唔舒服
上面有個約人之後放飛機
話佢壓得太多
其實都係
太耐冇去個d窮西街市,賣d菜雖然平但太多爛菜 所以唔知行情
我轉左去賣靚菜既街市,班賣菜婆會屌鳩你唔買就過主啦
係上面有兩個傻鳩仲屌番我轉頭,話我未去過街市做鍵盤戰士
都唔係,我之前放比較貴嘅電腦或者音響都試過喺carousell好順利咁放得到
其實都係好睇你遇到啲咩人

煩到我直接下架,都係留返自用算
定價呢d不嬲無標準
減就減 唔減咪算
唔係話完全無既,但金額大既野要平過正價5成先會有人問
電腦我諗原價一萬賣一兩千先有人問
hello cheap喱
貴野講下價好正常,幾十至幾百都講價真係笑左,d人好似差幾十蚊無飯開咁
屌你老母 樓上已經有幾個Ching都話街市買菜無撚得講價
你話條蔥係超市買要幾蚊,無錯啊
但街市個行情不嬲都係買菜可以送棵蔥,你唔比有人唔需要蔥?個個都食蔥?有人唔食蔥,唔用蔥煮餸架喎
姐係你同個賣家買件貨,佢送件你唔啱用既野,你會唔會話賣家平賣比你啊on9仔?!

送野=平賣比人=可以講價

你老母生你個陣跌左你個腦係產房?
你打字覆仲on9
諗住free件衫出去 我話要俾返郵費或者順豐到付都唔覆啦
Ching你小心啊
個乞衣仔好惡架
有時見到壓少少價,問影兩張相,問多兩句,我同你一樣係可以照做, 但我都會終止交易,因為我知道,就算我做齊晒佢嘅要求,到約時間/交收都有risk 好唔順利, 甚至面交時豬多挑剔 / 再講價, 廢時take risk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞