carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
可以, 件貨最尾果期俾你
我反而好介意人遲到
我會markup個價,如果準時就比折
叫佢分期儲左錢先, 到時未賣出先再考慮賣唔賣比佢
駛鬼分咁細,carousell成個系統既設計就預左買賣雙方講價講到大家同意
呢位巴打一定未試過係連登同肥花到賣過野
2成就出post 屌
其實早就預左buffer俾人壓,
但係有啲仆街壓你4-5成價俾人拒絕仲要將你件嘢踩到一文不值,
又話‘再唔快啲賣就再跌價,倒不如平讓俾我’, ‘之前我個fd要用呢個價先賣得出’, ...
我心諗就算冇其它買家都唔賣俾佢
笑左
你係集團連鎖店?你賣緊二手咋㭍頭
去腦場去街鋪冇得講價?你班死毒撚唔夠膽開口俾人劏咋

外國人嚟到香港都要學bargaining,小學就已經教係香港文化,你班㭍頭仲好似大鄉里出城咁
合理同佢要唔要用呢個價錢買係兩回事喎
講價都要批鬥 你講到明唔講價咪得
試過企硬,對方即刻已讀不回
過兩日又問我仲有無,好啦約左時間地點佢又講價
幾十蚊野r我平幾蚊,平3%都無,咁都r一餐,正一乞食
比到最尾果期咪比貨佢CLS
幾年前試過賣本書$50
條仆街壓到$25 仲話要包順豐
跟住後尾講到順豐到付
我係順豐攞泡泡紙包撚左幾層 每一層再包幾層膠紙
慢慢拆啦仆街仔
試過放poster, 番工唔係成日睇msg就miss左佢call
之後約番佢交收唔收佢錢
賣過野俾鬼佬,賓妹,南亞,大劣人,都唔會講價,而且會跟足你交收條件。Carousell d港人普遍婆媽斤斤計較,sor9今次幫唔落
分期俾完先俾件貨佢

早兩日先見到
兒登仔真係離地到咩咁

港島新界街市買開 叫搭條蔥都唔會唔俾啦

有時間做鍵盤戰士不如多D認識下個世界啦
壓價小問題啦,留撚咗一兩個星期先話唔要嗰啲先麻撚煩
等陣大概七點紅磡暢運道9號等

你老味咁撚幽默就應該衝上台同人講你個濕鳩gag
Yahoo auction
覺得個個價合理仲要壓
死cheap鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞