carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
中產區
點忍啊 好想大巴大巴車落去
試過賣件風褸標$1099, 有條友一嚟就壓到$500,跟住我回返佢$1500, 完
有邊度叫中產區嘅街市
等我去參觀下

係真中產就唔會去街市啦柒頭
你情我願,有咩好屌?
仲有嗰啲乜9都炒嘅仆街將原價1000左右放高幾成仲要標榜自己全新但個盒明明好撚殘嗰啲垃圾賣家

經常見到啲咩長期瞓盒長期罰企99%新就覺得好撚on9
最近幾次交收都同我講 窮學生冇錢
我最後都忍唔住爆佢 儲夠錢先學人買嘢啦
我次次D野賣到差唔多全carousell最平都有人黎壓價
弱智
3-40都壓
所以話連登多乞衣
肥花就多收買佬

你還西價就得
我bin 你c就唔得

咁撚爽嫁咩
叫佢去銀行借夠錢,每個月2000還番比銀行
最撚煩係d仆街自稱學生,學生可唔可以平d?屌你老母咁我又係學生可唔可以賣貴d?DLLM ON99
價唔岩咪唔好PM,咁簡單
我試過賣結他effect有學生叫我平比佢, 我叫佢儲夠錢先再黎搵我

仲有啲盲毛傻西 寫到明係頭帶
部機原23xx

佢竟然問我係咪連埋主機連手掣????

你38x蚊我?? 我畀全新主機連手掣23xx蚊加38x蚊配件畀你???

真係戇鳩 唔知咩心態
我賣電話傾好晒價地點,佢開新ac壓價
試過想平平地買二手貨,見到條友二手貨賣得仲貴過新貨,咪叫佢減下價囉,點知條友講多兩句連post都del埋

carousell真係好多人以為自己個件係寶,用過一兩次以為好新就只係平幾十,其實調返轉你係買家,都寧願比多幾十蚊都買過件處女貨啦平咁少洗撚買二手咩,唔劈返幾成邊撚到有興趣啊
清左對話紀錄
我條女試過賣廚餘處理機 大約7-8kg左右 原價$1700 我放$300 (因為趕住搬屋 所以平咁多賣)
有個c9同我講唔知啱唔啱用 可唔可以比$100我拎左返屋企先 如果啱嘅比埋剩低$200我 原本我都ok 因為純粹想放左部機唔想唒位 點知出到去交收個c9$100都唔肯比 話要拎返屋企試左啱先過數 我條女唔肯啦 之後佢狂屌佢
Pm都唔撚得就咪撚掛c記囉,咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞