carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
好仆街 之後有冇俾人怒屌
我佩服你嘅智商,講左咁耐都唔明人地重點,仲反問人無答你問題
你望下自己啲負評咪知道自己講嘅野到底有無道理
唔講啦,下次我會block晒你地啲講價撚,幾廿蚊都俾唔起仲要態度閪,乞丐俾錢佢都仲識講多謝
我就係見你地玻璃心我先想指出講價根本無問題你連小小討論都頂唔順更加證明左我嘅立場企得穩

你最後已經用正負評去反駁咁就算數啦講多無謂

係個圍爐post睇正負評當真理,你去港人港地話有警暴試下
歪理當真理
咁所以到最後講價個問題係邊圍完爐未
Carousell我就未用過唔知生態係點
但私下買賣講價尋常到不得了嘅行為點解要比人屌
本身係市場價咪唔壓囉, 高過既話一定會試下
賓妹點會冇, 次次都話好窮冇咁多錢, 話買黎寄返家鄉
我反而次次買嘢都無講價,係咪好蠢
不過試過問完個賣家問題,佢隔咗一個星期先覆我,但第一句就話減咗$200,問我仲要唔要
想放部iPhone X 64黑
$2000 錫機 冇除過殼同貼
有冇性趣
我幾時都話
講下價冇問題
睇你咩語氣同你個格閪唔閪啦
出到黎先講價唔撚抵屌?壓你半價話係講價唔撚抵屌?
面真係人地比
無人撐佢係度發窮惡
Give me
I add u
高過既話 我係唔會去approach
人地都開明呢個價 你成個cheap精咁去R做咩
屌你文盲黎架喎
屌都話而家係講緊 對方覺得價錢合理仲繼續壓價係有問題,依個行為好寒酸呀,唔係講緊講價依個行為有問題,你係咪唔識字姐
由頭到尾成個po都係講緊啲人無理狂壓價,幾廿蚊甚至一蚊都要壓一餐

你智商都get唔到我講咩,我仲點同你討論落去,你講個例子根本唔fit依個po嘅主題

同埋講價唔犯法嘅,只係好多人都覺得咁樣好乞人憎姐,人地只會覺得你幾廿蚊都俾唔起真係好可悲,你想俾人當乞丐咪繼續壓,無問題,明未?乞丐
屌你老味真係唔撚屌柒你都唔撚得
人地一路講緊啲撚屌出埋啲濕鳩價
或者幾蚊幾毫都要講
你就喺度拗合理講價無問題,捉字蝨
你咪試吓走去Hermes同人講價囉
無問題架,你自己柒之餘俾人屌咋嘛
仲喺度眾人皆醉我獨醒
自己對號人座就以為人哋講緊你
壓價無問題,但係啲態度同壓嘅價先係問題

我賣3500HKD,已經賣到接近市價最底3440HKD(佢俾嘅reference)
未計國外買賣貨幣差額+貨幣平台收charge+被騙風險

條友夠膽壓到$2500
有d人會買二手野然後當新野咁送比朋友/男女朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞