carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
其實係 唔岩 唔爽既咪唔理佢咪得
其實大把人要點解唔賣?
我之前見到條友賣二手野仲貴過原價
果陣買joystick
街市買菜點會冇得講價?
你有冇買過㗎?
其實好多人炒賣2手野,佢壓多你幾十,就賺多幾十
講英文先爽手
同過鬼佬買nespresso部機加打奶器 $500
我試過個賣家賣左俾第二個人,
佢話以為係我

on9到極致
屌 我舊嘢set$700
有條弱智一黎就問230得唔得
第二條友就話450買黎同小朋友玩
關我撚事呀買黎俾邊個玩
已經約左人今晚交收
另外仲有幾個pm想$99要
收檔個時就有
你試下正常時段買10蚊菜心叫佢8蚊比你
題外話

好多人問長問短,問哂你全名電話號碼話一定要哂資料先過到數,唔肯payme fps 面交

呢啲99%係假買家呃資料,千祈唔好係個app 比名人
賣2手又shipping又剩真係唔鳩理佢
有D人壓價仲要問就佢個交收地點得唔得,痴線!
其實講價10-30%開價我覺得OK......(除非個post話實價)
我$50賣本書,仲要買方俾郵費
老老實實
減小小如果冇咩其他人問真係冇所謂

至撚憎d人用:xx都係賣緊幾多
黎壓

人地咁平你咪去佢到買
咁可能係我個人經歷唔同
我係紐西蘭賣車果時比d大陸同香港人壓價到傻,自問開公價
最後白人中佬試左陣車唔講價就拎走左
可能你個邊多窮西
如果係窮撚區既街市賣d菜通常又爛又唔靚,一來賣菜婆驚賣唔出的確可以講價,二來多窮撚講價賣菜婆會肯平
但近中產屋苑既街市賣d靚好多,佢地根本唔休賣,做乜要平d賣比你 二來中產區街市比較少人講價,養到班賣菜婆好串架
Ching熟行情
上面成班唔識野
Ssp咁撚窮
你正常時段去買菜講價都比呀姐屌老母啦

D廢老左揀右揀都比人屌啦
可能關價錢事 我係澳洲gumtree放二手野通常都平市價小小 然後都會一大堆人壓價
試過有中學生約銅鑼灣,佢去錯左將軍澳,要搵第日再交收過⋯⋯
通常呢啲講價撚還價去到半價嘅時候,一律都會約佢出嚟然後放飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞