carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
自問從來唔講價
遇到啲講價嘅一律覆no bargain就算
我已經係清櫃賤賣啲野,咁都仲好意思講價
有時候心諗係咪真係會有人肯賤價賣先搞到咁撚多呢d人出現
賤價賣實收幾百都受你講下呀 見到錢
幾十蚊野真係講黎托柒咩
過主躝去free items啦咁肉酸
又一隻正宗cheap哩
根本你講價講到預人say no就擺明出閪價啦
係呀 吹咩
一係就放你想賣既價寫不議 (我放野不嬲都係咁 所有offer都唔睇 買就買唔買就唔買)

放高左好聽d就比個空間人地講價
難聽d就係睇下有冇水魚食貴價
講真 到時人地唔講價就話人水魚 講得多又話人cheap精
唔想見西價咪唔寫不議 就係咁簡單
得喇唔使三幅屁
你認你係cheap喱就得啦
仲要答人係呀吹咩
真係好正宗
呢度好多人賣野markup 30% 先係正常,預一定有人講價
即係當你原本想賣$7 左右, 但set $10預咗人講價
從來唔hold, 邊個都好啱價即賣
佢好惡
好想比佢鬧
我反而少遇講價撚
係成日遇到啲on9 make offer又冇講嘢,我會ignore
用左三年幾冇乜遇過壓價撚,慣左寫明不議價去篩走啲人
除左有次放dse雞精書
少量highlight字跡我放40,但有條乞衣仔睇完相一野壓到25
心諗我蝕埋郵費送比你好冇
另外開頭比較多文盲伸手黨,我寫晒出黎點交收點比錢但班傻鳩硬係要搵啲野問下
呢一兩年用已經少左好多
我而家通常交收完先確認價錢互評大家分數
咁如果講到價即是件野明顯標高咗啦
誠收
自用
飛機友先係最仆街

議價都算,可以block
唔啱價唔賣未算
做咩要呃人出去
遇到不合理出價,我會直接拒絕。 如果佢真心想買,一定會追問
大部分都ok
但遇過啲撚樣出嚟先講價
一早諗清楚睇清楚先出offer啦on99
買底褲都冇問題,洗乾淨佢就得啦,但係最頂唔順見過係有二手唇膏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞