carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
博恩脫口秀正嘢
賣盒cream有條撚屌先講價$100(我賣$140,行貨,本身已經平過出面好多),我唔賣因為真係唔reasonable,再者我都係買太多嘢先hea住賣,賣唔去大不了自用啫,$100我搽腳板底都唔撚賣俾你跟住條友又走嚟話買,又問係咪如圖又盛我都照答,到最後payme埋俾曬地址先話都係唔要話驚假貨話都係去鋪頭買係咁驚假你當初就唔會諗住講$100啦都戇撚鳩,$140退返俾你去驗腦啦

退完之後我就block撚咗佢其實賣咗幾次嘢就知講親價10個有9個都係濕鳩嚟,賣到嗰啲都係完全唔講價嘅好客,我自己做buyer都唔會講價最多問包唔包到郵
有著數實會
人地壓你兩成, 即係廿雞, 咁都要出post 屌, 你條柒頭咪又係on99

不如post 你賣d 咩$99, 價錢係咪合理先?
閒魚賣過野俾大陸人,講真香港人小家核突好多
直情係乞衣集中地啦
又真係幾on9

我試過賣PS4 mouse + keyboard

開250,條友問我150得唔得
我諗起我有一次賣game skin 開1200 預咗俾人壓到1000,然後個撚個都開600 (市價1200),而個skin值4000
切柒啦你
最撚戇鳩係啲完美主義者
出到嚟check完貨
又話唔值呢個價
Carousell真係好撚多cheap精
之前放隻metal build,我見其他人都放1200,我已經開1000
有啲撚樣都係一嚟就話800
後來有人要左,佢都話個貨好抵
太多唔知價既傻西,你賣既野只需要有1個識貨之人已經夠,因為得1件
最記得係我放全新xm4 有條自稱學生叫我1000賣比佢 我唔肯 佢走去report我
買樓:
賣家: 700萬
連登仔: 最近成交先係640萬喎, 一係一人一步641萬啦?

Carousell:
買家: 640 fast trade ok?
連燈仔: 屌你老母死撚開啦,唔撚識字呀?700呀. 屌你老母Carousell正一cheap精集中地.
正常講價冇問題, 但有D 寫明議價免問/ 話自己係學生哥R discount 就真係多鬼餘
試過開價100既item,條友inbox我開30仲話fast trade,想問下佢可以幾撚fast。。。
試過賣野我標1800
佢問我可唔可以平d
我覆佢1500
佢可以覆我 1000 ok?
搵個frd去佢個袋度還100

賣砌圖,我賣$20佢開我$10
車錢都蝕埋比你
唔知D人個腦裝咩
無啦啦要特登撲出黎同你交收仲要平比你
咁如果slow trade 係咪可以收翻佢 $130?
其實我覺得你平300比佢已經好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞