carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
我夠試過賣40蚊都要壓我5蚊
有咩野問題?
明買明賣
我賣親野都寫高個價等人壓
買親野都壓人價既

利申:面皮厚過我啲銀紙
從來唔壓
覺得唔啱價直接無視
你仆街啲
窮撚係咁上下
最撚誇張係交收個陣先問平兩舊得唔得
屌你都痴撚線
其實自己響旋轉放賣/買都試過, 多數都係啲精品/紀念品, 講真二手嘢放上去個價只係隨心, 好多時唔掉嘅原因並唔係件嘢值唔值錢, 而係想件嘢嘅價值可以有其他人欣賞/繼承~ 所以有人壓價, 我都唔一定拒絕, 話晒佢都算係識貨之人才來問價嘛, 至於壓到幾多, 咪睇佢抛乜原因嚟睇吓咯, 既然自己係隨心, 個價我仲心郁嘅都會照平比佢嘅. 相反我買嘢都可能會壓人價, 每人心中價錢不同, 問一句又唔駛死嘅, 買二手返嚟都只係心癮多於實際需要, 對方唔接受仲好等自己死心買少件
不過我遇過都正常人多,最多係no reply,未到交收先出意外
有次真係忍唔住爆

免費送比佢仲要態度咁西
仲要打5p字 真係吾佢老母
最多仆街同盲撚
明明description寫得清清楚楚都要問
叫佢自己睇佢屌柒我無禮貌
又試過幾次臨交收先失蹤
宜家唔L用carousell
近排放?你部機個款好耐之前
講緊講價 你又搬龍門話搭條蔥
搭條蔥不嬲都會比 但講價就唔得囉 賣菜婆唔休賣啦on9仔
好幾個月前 btw賣左啦最後 我當時睇其他賣家個價set $60以上都
我都遇過
MacBook Pro 開$3000 即係$750港紙
咩智商嘅人先會諗到開呢個價
其實嗰個人又唔可以話佢錯晒嘅
上網賣野特別係二手野,我指你係個人出售唔係online shop嗰種,你預咗啲人會議價
始終自由交易,佢有權議價,你都有權唔賣
其實咪類似市集/街市咁,見你靚女咪比多幾條菜你 >>> 你睇條友順眼/啱傾咪唔介意平少少比佢
(上面有人拎超市嚟比喻我都唔知比咩反應好)

btw我一般會標得高價啲(eg心理價位1000,就標1200/1500)
你真係唔想同人慢慢deal嘅,你咪直接喺description嗰到寫明不議價,再有人議價你咪無視/block/直接屌柒佢
放上嚟屌都晒氣,建議唔洗太上心
減價講價
我當係自由巿場啦, 只要唔好太"醜樣"
大家買到賣到就算

最撚煩係D人老撚土.
近日賣野, 標$700
條友開600 我話9成9新一人樣一步, $680當你車錢,
又還我$650, 我覺得年底要清野,
爽快OK
又要我就返地點, 我好公道講我就左你錢, 你就返我地點啦

仆街後尾又無影.
CC 縮縮做乜鳩
唔買都無問題, 一句就OK
買就買唔買就唔買爽快D啦

最後我唔洗24小時原價賣左比第二個,
壓價ok
最多唔理佢
最憎d撚樣約左放飛機
咁關亞洲撚事咩
我依加係澳洲 講價壓價個常見度同香港差唔多
差在係有禮物啲咁解
例如會講明如果價錢唔岩既可以唔洗理我咁樣
好多乞兒
試過一開始講價我話不議 約到出黎面交又再講價 唔減就唔要
最尾我頭也不回走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞