carousell果然係cheap精集中地

964 回覆
113 Like 943 Dislike
試過20蚊都被壓
我寫明不議價
佢都議價都算了
傾好晒價錢,出嚟面交,係咁壓價。
我拎返d貨同佢講:而家唔賣呀!你趁地林啦!
terry_______7?
你同佢講個post寫明五十,你出價二十,夠唔夠你廢呀柒頭
40蚊不斷壓
下,咁你條女做得啱wor, 個師奶本身個要求已經唔合理,出到嚟仲反悔咁仆街 你應該幫條女大大聲屌柒個師奶先啱wor 屌
賣Game 20蚊
要我寫信包郵,仲要講價10蚊

賣衣櫃30蚊
要我搬去貨車
成班反智,覺得人地開價低咪唔鳩理佢就得啦,二手消耗品嘅野根本唔存在市場價,你話你件貨99都係鳩出嘅姐,又唔出100?
其實你放得上網賣野就預左會有人壓價,
上得carousell買野既都係想慳番一筆,唔明樓主做咩咁都玻璃心,你話條友好撚串話係食住你,老撚馮既就話擺上黎姐,
又唔撚係wo..都唔知有咩好批鬥
你岩。
fantastic_day, 都吾知幾百個同佢交易既係咪全部被瘋狂壓價,自己賣既野又貴
認真講,facebook group d 壓價閪多過carousell
根本每個人心態就係驚上網買貴左/二手野,講完價個心理平衡左,買都鋸d

所以係carousell 賣野一定mark貴d
咁都要批鬥真係on9
首先合理嘅標準個個唔同
即使買家覺得合理 唔可以商量減價?
依家$4一個蘋果 我覺得好合理
我唔可以商討一個$3.5嘅價格?
合則來不合則去
咁都放上嚟真係除咗岸鳩之外冇野可以形容到樓豬
你下次寫明不議價
有人講價咪直接拒絕下位
無人再睇咪即係你件課唔值呢個價
Carousell等同你去到泰國地攤
講價好合理啫
等同唔會有人去到hermès 講價
喺邊度就做咩嘢㗎啦
無問題,分12期斬開12舊,分幾多斬幾多。
係呀
想證明係真貨有咩問題
好過出到黎先懷疑你餾假曬大家時間
我都試過,之前賣本quality嘅好嘅寫真集賣$85完全係合理,條友一嚟就問我可唔可以$30
唔係喎
carousell癲d
壓價唔覆是常識吧。
唔該晒
我再搵下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞