Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
有第一次啟動記錄
以後可以係入面Oculus link 直接開steam vr
好,多謝
我想問啲game多唔多做特價
例如上古5同Ea隻星戰 原價買好貴
黎緊2月會特價
oculus store又有30% off code...onward買唔買得過?(已買saber)
population one
onward
contractors

三隻都ok 我唔想太打手feel狂推onward
Virtual Desktop 用到,但係steam vr 未偵測到頭戴顯示器,求救
係電腦熄STEAM VR 用VD既TABS開GAMES
6.裝完VD 點開Game??
A貓:係Side Quest有無裝Virtual Desktop VR Patch? 插USB線入電腦按Install to Headset
https://sidequestvr.com/app/16/virtual-desktop-vr-patch
其次所有經VD連線必須要用VD提供既Game->Tabs方法入Steam VR
玩Mod既Skyrim VR例外

有無裝?
同vd 開都係咁,就算連線都會話冇控制器同冇360度
有冇跟第一頁教學做?
你要帶上Q2 去喐動個手掣 佢先會activate

應該都裝完
btw Quest 2係無360度
睇你cap圖 佢搵到你個headset 你要戴上headset 旭下手制
冇反應,如果用無線就會未偵測到頭戴顯示器,google 搵唔到解決方法
reboot 所有野
你係headset見到steam VR 紫色格既空間?
淨係手制喐唔到?
係電腦熄Steam同Steam VR
係headset 既VD入面 應該會見到VD 評估緊連去電腦嘅狀態 佢寫緊咩?
唔得就離開VD app再開
你上面cap圖唔係話VD連到headset only?
reboot所有野
電腦除咗VD software 唔好開Steam VR
係quest 2入既VD 㩒入去
要等待佢 評估緊連去電腦嘅能力

佢有冇寫啲咩?
Star Trek oculus quest 正唔正?
定買steam 好?
未玩過
除咗音樂game 基本上所有驚都係steam vr度買
用無線就會咁,但係vd係連到。用有線在上面咁,但係佢仲係模擬桌面
onward
contractors

係steam買喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞