Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
我長期開VD LOW畫面 90gps
elite 玩唔掂, 玩到可以開始自由接任務嗰到。 搵唔到任接卡住左就無玩
出咗新手區未?
應該出左,完成左教程。
嗰陣連d 飛行跳躍都未攪得掂,去一個星球都攪好耐

之後放棄左。
初期接任務賺唔到咩錢,新手最好運貨賺差價儲返二百萬就換中型船去掘礦或者去運貨,掘礦要睇技術但係初期會賺得快啲,運貨初期會慢啲同悶但係十分鐘一轉最少都250萬,之後不斷換大船,到依家我一轉十分鐘可以賺到1800萬。
如果仲想玩可以睇youtube搵攻略
https://youtu.be/vZe6PGeBT4s
until you fall 同 dash dash world 有冇食評
https://www.youtube.com/watch?v=x2Shx7Nl6ko
我想問條片入面教用無線玩 佢無裝到第一頁教學個到Install Oculus Link software 咁想問其實Oculus Link 個作用係乜
其實oculus link software
即係oculus pc software

作用
買pc oculus game
用usb玩Steam

裝埋佢 唔會阻你好多
唔好意思問多句 用usb玩Steam即係無得無線?

steamVR 可以usb可以用wifi

oculus link
VD

二選一
對於無PC VR 焗玩oculus store 貴game既大好消息! 遲下更新可以share games
好似PS4咁 分畀另一部機

https://youtube.com/watch?v=AxvGC668w1U&feature=share
有無咁佛
已經出左 有人已經有
SHARE GAME原來係一開4 一隻驚4條友分享
可以分3部QIEST2

FB玩到好大
SHARE GAME係可以SHARE埋STEAM VR GAME?
咁都係要佢有部PC啦即係?
oculus quest store only
岩岩有fd個fd試左 係work
而家佢哋一隻game兩個share緊最多4個
大家可以招定「家人」
夾錢驚玩 唔洗涯貴game
有無教學
假設一家四口

1部admin機
3部 仔女機

Quest 2 設定
實驗性功能 開啟多帳戶
再去到帳戶果欄

開啟 分享遊戲庫

新增帳戶 做到呢個步驟 會要求你設定 畫圖案解鎖admin部機

新增帳戶 登入(仔女機 最多三部)

咁就完成

仔女機要等1個鐘 先見到admin機既遊戲庫係自己部機度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞