Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
你地部Oculus quest 2有無痴貼紙架
我見鬼佬群痴得幾靚

我果部

唔係車貼黎架咩
lm
唔知邊度買所以痴塊車貼自High下
, 無開一排了
想買
諗緊買64定256

P.S.比呢個POST毒到

又一例證
Wireless既VR 係返唔到轉頭
就好似手機個mon咁 你會唔會用返iphone 3.5吋mon?
oculus quest store games我一直都唔推
因為 Games少 又貴
Q2性能太撚差 texture quality差 唔夠真實 會好易暈

難轉會 日後有VR headset好過oculus既 你堆games就畀佢綁死咗

所以Steam VR就好
Sorry Oculus Link 我只係用到線連,點用WiFi 連VD ?

By the way Star Wars Immortal 成日個controller hi 到幅牆
Light saber training 太好玩。我老婆見我9 亂轉好似武俠小數亂揮light saber 完全唔知我做乜
新手想問
如果Quest2玩beat saber 應該買steam定Oculus版?

係咪應該買返steam版,方便mod同加歌?

steam版用link出既話 會唔會有咩問題?delay/畫面差過Oculus版之類

唔該咁多位
任何音樂game一律建議quest版
link好多bug,VD無乜bug,但係玩唔到EX+既難度,會追唔切
quest版既beat saber一樣可以用mod加custom song,只係煩過steam少少
屋企用緊 Asus rt-ax3000
用無線玩會成日lag一lag
係唔係因為wifi 設定有問題?
試過係電腦射 wifi, 同樣射 ax 出黎, lag 得重犀利
補充
quest2
ryzen 3700x, 64gb 4000mhz, 1080ti
beat saber
唔該你

見steam vr game好似都平過quest版

仲當全部都係steam買
你開VD performance overlay,睇下係咩原因先
有得steam買,你部電腦又夠做既,除左音樂game,一定係steam買,以後轉會都方便啲
tips: guardian要set距離牆/電視最少1-1.5隻手臂既距離
打爛野事小,最多補牆/買電視/買手制
最擔心係整親隻手,見好多鬼佬玩到手指骨折,CLS

終於入咗人生第一部VR.,想問吓Fallout vr 同Skyrim vr 值唔值得買。見你地都冇咩討論個呢兩隻game
請問quest 2連steam大家用wifi定usb連
usb既話係咪最好用原廠條線
唔該
只有skyrim vr值得買
no
入線唔洗原廠線 我第一頁 已經解釋得好清楚
我哋9成人用wifi玩
請問係唔係要裝3舊野
然後開個開發人員模式
之後用sidequest連果個方法呀?
係 wifi即係VD
你用AMD可以用 AMD Relive 係免費 一樣可以用wifi玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞