Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
hmmmmm,如果你可以keep到唔轉身應該無事既,記得玩果陣唔好坐可以轉既櫈
如果你信我哋 就用VD
其實無特別...只係用usb type C.....
如果兼容到咁我應該可以放心入坑
3.0係藍色插口
信我哋 用VD 問題唔在於係咪你個身體轉身
係你個頭會轉 旭到條usb線

usb線嘅存在 係會破壞VR沉醉感
明白 我只係想知多個後備選項個頭係插唔插到姐 VD仍然係首選 如果wifi6有冇好推介?最多都係三四個裝置用到
原來係咁
btw等多代先換
me2
等你今晚report
用vd 戲院睇intersteller
https://www.konami.com/games/uuddlrlr-beatarena/jp/ja/
FYK都出節奏game
又可以自己整人又剩
中撚左伏 買左skybox 肯定係同一個wifi 但係detect 唔到
睇唔到片
插埋usb 連電腦 都唔得
重新down 個電腦版skybox 又得 個人覺得順同清過VD 連桌面 可以試下買 唔岩咪退左佢
一定清過 因為係quest 2原生3.5k 輸出畫面
個人經驗 淘左條3米線 唔到唔夠電都唔會拎出來用
等我解釋下呢樣嘢
一條線同好多條線分別都唔係太大 因為都係有條線喺度 1去到n

但係冇線同有線就爭好遠!!!
0去到1就差天共地

玩vr插線就好似食鮑魚撈屎汁一樣
我自己覺得無咩衝突

我會睇GAME黎揀插線定VD

好似skyrim咁 插線同唔插線玩畫質係真係差超級遠(SKYRIM 用VD玩畫質真係成PAT屎咁)

所以如果開VD玩,話之你裝左成百GB材質MOD都係無用

又或者玩walking dead 無得隨時save 如果用VD玩 玩玩下唔夠電就仆街(第一次玩唔知,汁左好耐野,最後乜都無曬)

當然VD真係方便同舒服好多,一開即玩,唔洗拎條死人線出黎左插右插

收機果陣又唔洗執返條線,玩槍驚隨時轉個360度都唔會覺得有野阻住你

同埋如果你屋企地方夠大真係鍾意點行都得

不過暫時VD都係輸tracking同畫質

唔知個作者遲D會唔會解決到呢兩個問題
tracking應該唔關事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞