Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
應該係oculus版先會用siderquest
我用steam版 DL完直接放入CustomLevels就搞點
新手入坑
用電腦玩quest 2畫面好似靚好那多但係電腦白痴
係咪顯示卡夠勁其他野都無所謂
我見30708090啲砌機要萬4,5蚊
Oculus版 要用sidequest,
而每次入Game都有警告字句& 還原,要小心。
而customsong只有3頁,分類上好唔方便。

Steam版未研究,但係我玩steam 2把劍都有0.5~1秒延遲 令到玩唔到(10-30hz)...
cpu都要夠勁
如果唔係會有bottleneck 影響效能
我都好想睇下同一隻game下 同頂級display卡出黎可以有幾大分別
可惜youtube都冇呢d對比片
出左幾耐?
最怕買完又出新
邊到有得試下 想試下先
上年9月出
無得試 無行貨 無代理
其實第一頁HLA 拍果友用3090加though the lens拍攝
Elite strap用左係咪舒服好多?
想瞓喺度用 但見其他頭帶後面有粒的頂住
Elite strap可唔可以瞓喺度用
如果瞓喺度用應該冇一隻會舒服
elite strap一定唔得先
要瞓喺度最好係原裝嗰條
其實youtube 已經大量game play比你睇,岩玩咪下載試下囉,留反正2個鐘playtime內任你refund
until you fall 玩斬擊
但係冇太多自由度
得個睇字,啲卡斷貨想砌一部都無
原裝好壓面
https://www.youtube.com/watch?v=PGfVtKBEkPc
同朋友玩呢隻game 真係好好玩,superhot 嘅對戰版咁
最近公司買咗幾部quest2 , 自己想download Quill黎畫動畫試吓,但係見只support Rift同要有Rift先free download

但我見有啲youtube又有人可以quest2 接落電腦度開

有無人識整 我仲搵緊教學點整
中間個virtual screen?
VD? 你部電腦嘅虛擬桌面?

皺紋? 點會

? 我都係quest 2 係free
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞