Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
你唔係想買PS 4 VR下話
psvr 個1080p 螢幕比我感覺好似 480i 咁, 又唔靚又有掃瞄線
利申 day1 買入 psvr
唔係呀已經有
不過想知同quest2分別
差勁遠
high end pc 加 mod左既skyrim VR
已經係第二隻game
新手有白痴問題想問 如果我無線玩 裝晒virual destop姐係可以喺vr入面控制電腦/steam? 咁個人出咗廳玩 但電腦就喺房到 係咪冇影響? 定係唔可以離個電腦太遠 事關我諗住買比屋企人廳玩
有影響
距離太遠 5g訊號唔穿牆
係 完全控制
唔該巴打 姐係我剩係可以oculus個商店買驚
用mesh將wifi擴大佢
都係買咗先算

你自己照下鏡 反省下
正常你電腦插 lan 線,router 擺廳就得
好 唔該巴打
我9900k
2080ti是咪都夠哂玩steam vr?

(第一次接觸vr gaming)

係我就美森訂
CPU 同 display card 都勁過我,一定夠玩
我 2060 super 咋
WIRELESS夠哂力
入線 玩3.5K + IN GAME SETTING 高畫面就難d
其實都係睇GAME效能做得好唔好
入線推3.5K 加90fps 係打大佬 3090都唔必穩定 仲未考慮遊戲設定畫面
WIRELESS 2.5K畫面夠推
https://www.reddit.com/r/OnwardVR/comments/laxb01/onward_vr_the_night_time_nightmare/?utm_medium=android_app&utm_source=share

https://youtu.be/nRhR4V1_DTI

呢隻game嘅狙擊槍係好難玩...

呢個狙擊手好勁 VR玩狙擊槍真係好撚hardcore
12倍鏡 放到咁大 畫面好搖 好chok

要真人閉氣 + 右眼瞄準 + 雙手夠定力頂得住麻痺 + 真人踎低或者瞓低

射完一槍要即時退鏜 準備第二次開槍

玩到咁已經唔係打機 直頭VR training. 差在把槍冇真實重量
冇電腦係咪唔使諗
i7 6700k 直接上3080好唔好
玩唔盡 買左雞脾咬一淡
好驚會唔會bottleneck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞