Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
想問i5 rtx2060玩唔玩到?
我平時都係用VD 直接係電腦播 貪佢d 戲院場景幾有feel 我睇d 4k 片都已經收貨 今晚試下買埋skybox 睇下個分別先 多謝巴打分享
另外想問skybox 都可以stream 返自己電腦桌面? 定要入定d 戲落quest 再用skybox 播
desktop? laptop?
desktop入門好少少
上面有講 唔係入戲落去

係streaming Data

你當自己部電腦係youtube server
quest 2係手機 睇youtube
TechNews 科技新報 : 未來VR 裝置應捕捉臉部表情,祖克柏:在虛擬社群與他人目光交流| TechNews 科技新報.
https://technews.tw/2021/03/09/mark-zuckerberg-says-realistic-avatars-are-facebook-next-big-vr-bet/
而家oculus quest 2 Amazon 最快4月先有貨,係咪有大作推出
大作? 好似無
有興趣, 不過要睇下有幾多香港人玩
同鬼玩一來時差二來語言, 以前打字用英文就話還可以
呢D 一定要成日對話, 要D時間catch up
好耐無玩MMORPG想用VR玩
desktop黎
夠入門 好少少
VD開到中畫質 未計遊戲畫設定
而家有冇一隻mmorpg 係玩得過? 好想試下vr打怪升lv
quest1個moon resolution低,食少咁多電
佢係keep住極速賣完,又繼續返貨
未出 上面已經算係第一隻

玩過另一隻 應該真係第一隻出 但係真係好屎
另外我想問第一版教學所講L字頭既usb3.0 type c線係指咩牌子?點先知自己個usb孔插唔插到3.0 唔該巴打
唔建議用usb線,反正依家VD唔洗patch,超方便
點解唔建議?因為我果隻只係一部有wifi ap功能既modem 比起買新router wifi6 我諗usb3.0 type c線會平好多 仲有我間房其實好細 大概係企係度轉到身咁既範圍 伸前對手100度活動範圍 主要係揸飛機打飛機同睇戲 唔知夠唔夠做
無錯,usb線一定平過你買wifi6 router
但係我見太多玩玩下太投入,扭爆線/kick到線
條線gg事少,如果kick線整爛部quest既usb位就玩撚完
電都差唔到!用L頭既線只係細啲機會整爛個port,但係仲係有機會
用wifi就完全無依個問題
想問下SuperHot重玩性高唔高 見人speedrun 7分鐘爆機
個usb插孔已經係垂直 如果座係度玩應該會主要向左手邊既空間活動 呢個情況得唔得?我擔心我既usb插頭插唔插到3.0 因為呢d野真係唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞