Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
因為我怕麻煩 入左vd 個教學見到d step已經頭痛
麻煩得一次,以後唔洗每次玩都提心吊膽驚玩爛條線/拉爆個usb位
大推PU皮既face interface,布既太吸汗要次次洗,PU皮用濕紙巾/濕布就ok
set VD只係煩一次

用線玩VR 每玩一次都煩一次

自己諗
好 聽你地講
btw 如果其他frd 冇VR 但我用VR 玩 可唔可以連到線
例如steam 個隻tabletop simulator
應該work

btw 當你玩過用VR玩射擊同動作game就知道插線 絕不可用 VD既重要性
得罪講句 插usb線玩vr動作game 射擊game
係食鮑魚撈屎汁
講到咁盡叫人地一定要插線果D VR點算
但睇返個表 插線既畫質唔係高d 咩
咁本身有線就冇辦法
但係quest 2本身係wireless
係高啲

2.5k同3.5k 目測唔遠
1.5k同2.5k 就差得遠

我寧願要wireless
玩onward 唔係stationary mode 屋企要幾大先夠玩?
要夠空間足夠你伸半隻手臂自轉一圈唔撞野
成日想入掩體就直接行埋去, 行多2轉就已經出晒界
想問隻onward 香港人玩lag 唔lag 同多唔多人玩
有個frd 有psvr 又係有隻槍game 出左冇耐已經排10分鐘一場
RiftS 用家表示食晒屎不過都係唔想換Q2住
lag一時時 呢隻係跨平台對戰 多人玩 一定有ser入
仲要一星期先送到 好慢長
我想問pavlov 定onward 正d 睇完片發覺都係差唔多
兩者差好遠 pavlov係爽快 CS既VR版
onward係hardcore 真實向射擊驚
終於買左,不過下星期先到
有個問題唔知大家有冇遇過
連左wifi但係上唔到網
手機電腦用同一個wifi都冇事
quest 2用唔到wifi上唔到網? VD連唔到quest 2?
有早無遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞