Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
屌呀 買左冇耐
2Pro出咗2應該會會跌價? 等埋先買?
吓 仲諗住3月買
有咩分別??
Diu.....
應該係今年9月左右出,一年一部,同iphone一樣,quest2都係上年9月先出姐
請問各位大哥 我用link入虛擬桌面一郁mouse/q2手柄 就黑畫面 一唔郁就有番畫面係咩問題。 用vd wifi就冇事, 試左條線速度有2.2gb, 試過set最低效能都一樣。
用緊3070 , 所有driver已經最新
插線 多bug
我懷疑VD依家可以直接用,唔洗patch
好有可能係oculus自己搞唔掂,之前話佢地都要搞真無線
先要VD整patch,唔俾佢直接搶生意
因為用VD既8成都係玩steam game而唔係經rift store
但係到依家有線既LINK仲係多bug過真無線既VD
想問下點解我steam VR開game,電腦就入左game,但係VR就只顯示VR room
VR Room 係唔係sream vr room?
仲有你係玩緊咩game 大佬呢啲好重要要講埋

係steam VR room, 開完game就會停左係張圖呢個位,電腦mon就入左game
,我玩緊Rise of the Tomb Raider
唔係真係支援VR 只係有部分小內容可以用VR
通常呢啲「支援vr」唔係原生vr 係有伏

Batman都話自己支援VR 但其實佢只係一隻好少嘅內容你可以用vr去睇 唔係真正用vr玩
唔好誤會真係以為成隻game可以用vr玩
明白~唔該晒你
岩岩打onward竟然係街場撞到成隊都係香港人
一年出一部唔好喎屌...好似ps 咁幾年出一部咪仲好
咁樣好
要一年買一部,咁舊個部咪擺係到嘥左
賣左佢 有助普及VR
有冇人已經UPDATE左V26?
我係V25,但唔知點解SYSTEM 話已經係UP TO DATE
要等
我見D YOUTUBER 已經UPDATE左
唔係全部人都同一時間發放更新
等下
睇佢有乜改進
暫時對我黎講係FOV同電量最緊要
如果唔係好大改善都唔會一年一部咁換
3月有120hz更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞