Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
約炮app
cls
想問下畫面好似有D濛 好似近視咁 應該點搞? 真人冇近視
電腦無type C 可以用USB C to USB 3.0 Adapter? 會有影響?
可以
正常 無得搞
試下較唔同IPD
中間清唔清
啱啱到咗 之前用緊cv1
成個感覺唔同晒
想問下叉電用usb 好慢 係咪要買個兩腳轉三腳好啲
無快充

無咩所謂
Onward - Globochem vs G-Men - VR League Season 3 Finals
https://youtu.be/FBDNXy06afI?t=5552

Onward VR 電勁比賽
想問下得張2060s
大概玩到幾多game?

btw因為想可以瞓係床睇戲/劇
太約可以睇到幾耐?

2060s 應該要睇你要想咩畫質 我自己1660TI 用緊VD LOW畫質 大約係1.4K 90FPS 大部份in game setting係中或中下設定

暫時最高要求係
Medal of Honor™: Above and Beyond

最低配備:
需要 64 位元的處理器及作業系統
作業系統: Windows 10
處理器: Intel i7 9700K equivalent or greater
記憶體: 16 GB 記憶體
顯示卡: NVIDIA GTX 1080 equivalent or greater
儲存空間: 180 GB 可用空間

建議配備:
需要 64 位元的處理器及作業系統
作業系統: Windows 10
處理器: Intel i7 9700K equivalent or greater
記憶體: 16 GB 記憶體
顯示卡: NVIDIA RTX 2080 equivalent or greater
儲存空間: 180 GB 可用空間

唔插電睇戲 2個鍾內玩完
插線耐d
有無人試過玩Minecraft

我下載左Vivecraft
玩到但顯示係視窗mode

插線同VD都一樣

係咪少左個step未做?
冇追POST 有巴打成功入手3060TI 玩未?
用緊1060想睇升左級有冇明顯感覺(雖然知道左都係買唔到)

gay已收,開左做setup.
戴眼鏡好易有蒸氣,要空氣流行地方,但遲d流汗就出問題。
開左緊有少少燒膠味,可能發熱就咁。
裝左youtube同netflix試吓先,感覺視覺有d唔習慣。
跟住試內置遊戲chatroom,去到一個體育館,有得射藍球同跑跳,依度移動得好快,好快頭暈差d想嘔,唔舒服訓陣先…
部機前兩日到 安好晒sidequest之後
上網搵到幾個月前啲舊文
見話FB會BAN 某D用戶 令到部Quest變磚
宜家仲有冇呢啲問題?
因為我個FB帳號入面空白一片,完全唔似有用開FB既人咁PO好多野係度
好驚佢無啦啦BAN我部機變磚
點會
戴眼鏡玩真係唔會清

netflix仲支援高清 試唔到畫面
youtube app係廢 要試畫面 跟下面張圖指示
netflix唔支援高清
1060>3060ti同路人
升級感好大,特別係starwar squadron
雖然都係上唔到全高加100%resolution行vr mode 90fps
但係畫質好過1060果時太多
1060要校到隻game好似720p咁先有vr mode 60fps以上
我想試下AV, 用browser去左AVGLE同R18都慢到抽筋, 係咪一定要下載落黎再USB過機先得? 如果想唔下載, 要用串流的話係咪無可能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞