Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
23/3 出返貨
想問係咪一定要企係到玩
post有講 視乎你玩咩game

如果係動作射擊嗰

用VF企係玩 或者 坐360度旋轉櫈
VD
買左star wars 隻飛機game 如果想試下插線玩個畫面同wifi 差幾多 我插線唔wifi點連落我個steam 都係用VD?
睇pin 我有講
畫面差幾遠 呢個好主觀 今晚你返去試下
玩運動GAME會feel到唔準
有冇邊隻router 推薦
屋企人返黎一多人用wifi 我vr 就起哂格 玩槍game轉個身仲要未load得哂 係黑一黑幾秒先 搞到好暈
依加wifi5
又平又抵玩asus ax56u or 有budget就asus ax3000
linksys同unifi太貴,d-link同netgear虧虧地,tp-link食屎
如果係乒乓波game,唔係唔準,係lag,我最近發現乒乓波game對latency既要求仲高過beat saber EX+
乒乓波既bot 勁到 佢殺球你都唔知點接 第一關都贏唔到
想問用 6800xt 玩 vr 有無問題, 會唔會好 lag 同 delay
無問題,唔會好lag,但係某啲game開唔到最高

想問呢度買岩唔岩
第一次用 分唔到賣方無咪Oculus
第一張圖有個藍色Oculus字 係賣家名黎
係 放心買
原來而家3萬好評 5星
早知之前唔退訂啦, 之前搶到張6800xt但見reddit話好大delay就縮沙退訂
用Amd display要兼職工程師是常識吧
linksys新嗰啲平價wifi 6伏?
平時番工都攰 唔想企係到玩
放假玩 我放工都唔會玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞