Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
1 係 可以 綁個尿袋喺頭帶度
2 Q2 原裝頭戴舒適度好差 elite strap唔好買 建議換Halo strap
3 唔熟 我玩BS 等人答

如果玩BS
quest 2真係啱曬你 一開機就玩得
唔玩BS
如果係咁, 買咗DISPLAYCARD先, 下個月先買OQ2
諗緊2060定2070....
插頭叉爆一次通常要幾耐? 如果玩兩個鐘叉兩個鐘會好sad
halo strap照樣美森買?
同埋最後最擔心係, 佢一定要用facebook account login?
爬過文話facebook ban鳩左你既話部quest就收皮變磚?
本身有用PSVR玩Beat Saber, 每次setup都好麻煩
同埋最大原因係無乜歌玩, 所以想入手quest 2玩BS, 有啲問題想問
1. 電量係咪玩到大約兩個鐘? 如果插線係咪可以叉住玩?
2. 本身個頭帶舒適度如何? elite strap係咪呃錢?
3. bsaber既custom song入落quest度就可以玩到? 會唔會for PC版既關係有d歌quest唔support?
1 係 可以 綁個尿袋喺頭帶度
2 Q2 原裝頭戴舒適度好差 elite strap唔好買 建議換Halo strap
3 唔熟 我玩BS 等人答

如果玩BS
quest 2真係啱曬你 一開機就玩得
用插叉爆一次通常要幾耐? 如果玩兩個鐘叉兩個鐘會好sad
halo strap照樣美森買?
同埋最後最擔心係, 佢一定要用facebook account login?
爬過文話facebook ban鳩左你既話部quest就收皮變磚?
最初話AI有問題 BAN錯人
佢唔係人手BAN
用過 可能我頭型唔岩 好硬
大佬用緊邊條 參考下丫
原廠頭帶
3系抄到上天,不過出咗趙黃金旺角,2系全滅....
不過check 返原來我果張係RTX980先啱...好似勉強推得郁...?
玩左2,3個鐘 手軟腳軟 勁攰個人
玩咁多? 玩2個鐘係極限 VR唔同你坐定定用keyboard 手制 打機
玩左啲咩?
之前從來未過玩過Onward,第一場就要打一AK子彈,頂硬上,係就係慢小小,去完一打,手已經好硬,第二場打多一排已經手軟...,行唔到咁,師兄睇量我,俾我用手槍先,勉強頂到,好不容易先捱到中午飯,去左金拱門到食,咁送左可樂黎, 攞起隻飲管,我屌,提唔能起,右手已經硬能曬,我要用個頭壓低黎飲可樂,心諗,仆街喇,重有半日點捱,好,食完飯,又要去send link,又要護隊友又熱又曬,已經出到沒曬汗,我知再唔飲水,一定會死,我愉雞經過7-11買支野飲,一野飲曬都唔夠,但起碼有返汗出,到岩岩下線時,佢地問我第二日上唔上線,我話唔上,第日就退TG群,好敬佩佢地,隻驚真係唔簡單。
呢類款似psvr
3 有部分mod pc版先有, 不過大部分map oc2都玩到
可以買左先, 試完唔岩退款咪得..
玩兩個鐘內都退到
推唔郁都可以玩 quest store D game.. 睇埋 vrav
我都唔常連電腦玩game.
韓國都有個彈琴既著得仲癲
而家都係打下 11 乒乓波, steam vr 買落d bundle game 6,7 隻都無開過來玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞