Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
記住,要玩既時間唔多過兩個鐘先可以退
之前唔係一律視為 Rift 咩 用咩黑科技認到 Quest
我想問QUEST 2 係咪仲未用到STEAM個VD 因為我都幾鐘意用VR睇戲 佢VD 有D戲院場景好正 但OCULUS官網買個個VD但預設個幾個
之後我發現STEAM版既VD 有WORKSHOP 有更加多既場景比人DOWN 好吸引 所以想問下如果QUEST2 買STEAM 版VD 係直程開唔到?
另外如果我唔用STEAM 版VD有咩方法可以加多D唔同既場景
steam 版VD 係for oculus rift
wired vr headset 本身就有條電線既VR 本質上唔quest 2用

我唔sure 反正有得退錢 你可以試下
後者 以我所知冇方法加場景
用quest VD連去steam既VD 經過兩個VD我唔知效能會點

或者 插USB 開oculus link再開Steam既VD
oculus link其實都係VD既一種 功能一樣
我都想知steam VR有一半都係oculus撚
巴打我買左STEAM 版VD 係WORK
但我係首先用OCULUS 官網VD連左我PC先 再係STEAM開STEAM版VD就可以用到WORKSHOP 既場景 即係我要買哂2隻版本VD 如果要玩無線
巴打想問1070ti 如果買quest2淨睇愛情動作片 用VD會唔會lag

同埋每次開VD會唔會要set up好耐,最憎睇片有條線吊住唔得爽
睇片唔食GPU
VD係要睇router性能
好似手機開apps咁
一下就得
Netgear XR500 ac2600 夠唔夠推,thanks
之前用oculus rift 1睇過, 真係番唔到轉頭,但最衰成日要駁線
有5g就得
用skybox睇 VR AV 唔係用VD
Thanks!
出咗ゆるキャン,想玩
我諗要英文好先會覺得好玩
有冇Vr Av 教學 咩程式or 網睇
JavDb

Thank me later
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞