Oculus quest 2玩Steam VR集中討論(15) 2021既VR Headset唔同以前!保證上癮好玩!

968 回覆
6 Like 5 Dislike
無方法解決 無得當自己行
呢隻暈都係正常我都暈
想問下隻Asgard's Wrath係咪一定要用LINK來開?
可以VD
睇第一頁 最低自問自答
冇vr ready電腦得部notebook係咪唔洗指意玩到steam game
notebook好多款 大佬你要講下咩spec先
https://www.roadtovr.com/facebook-hints-oculus-quest-2-120hz-refresh-rate/

quest 2有120hz用
意料之中 佢個鏡片係支援120hz 等OS更新 就有得用
steam vr玩contractors易唔易揾到場
驚買完返黎得d好lag既場
好多射擊game都少亞洲ser
玩太空無重力飛行 同 過山車都少少暈其他完全無事
正常
Mac 機係咪玩唔到steam vr?
我見佢話可以用beta version玩
玩鬼佬場係咪會好lag
elite=易裂
算數吧喇
FEEL到有LAG
熱門GAME會好D
CS VR同ONWARD
有開住PC Oculus software 但VR入面搵唔到
開VD入去PC Oculus到開 佢又要我link
唔通更新block左
原來要係VD 左邊GAME個到開先得
裝完VD 點開Game??
A貓:係Side Quest有無裝Virtual Desktop VR Patch? 插USB線入電腦按Install to Headset
https://sidequestvr.com/app/16/virtual-desktop-vr-patch

其次所有經VD連線必須要用VD提供既Game->Tabs方法入Steam VR
玩Mod既Skyrim VR例外

下個post 要紅字
平時玩steam vr左下角有 唔洗入GAME個個位
有冇人quest 2 買返嚟有光點,今日一開機睇右眼就有粒
搵美森換機
唉,我俾人引入坑之後心急係香港買水貨,都唔知有冇得換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞