[KPOP] K-pop 2021討論區 (4)

1001 回覆
95 Like 10 Dislike
有東神點解我覺得鋪路會有NCT
NCT唔駛去掛
SM大把資源捧佢地
iKon仲有一樣態度問題
所以好多人都唔鍾意佢地
派其中一隊小分隊都得既
好似比群眾壓力咁
因涉嫌經常服用被稱為"第2丙泊酚"的抗精神性睡眠麻醉劑而被起訴的歌手輝晟(39歲,本名崔輝晟)承認了大部分嫌疑。

輝晟涉嫌於2019年12月數次服用丙泊酚。慶北警察廳於去年4月發現輝晟涉嫌購買丙泊酚,以起訴意見移交給了檢察機關。輝晟的公審將於3月9日在安東支院舉行。

去年3月輝晟被發現暈倒在松坡區某建築物的衛生間中。警方推測他使用了某種不可知的溶液從而進行了尿檢,但毒品檢查結果呈陰性,因此沒有刑事立案。

只是當時現場有寫著'etomidate(依托咪酯)'的藥瓶,etomidate是被稱為"第2丙泊酚"的全身麻醉誘導劑,透明安瓶中的白色乳劑注射劑與丙泊酚不同,不屬於毒品類。據悉過度使用etomidate時可能會導致呼吸停止。
佢哋唔使靠勁舞都已經可以帶動到氣氛
希望佢哋加入可以令啲表演多元化啲!
D公司真係好狗
宜家冇左B.I又冇埋爸爸應該冇以前咁囂張
最印象深刻係上電台節目將對腳放上張枱度
成個爛仔咁
係咪有單同BP一齊去蒲??畀人影到
最記得BI係live到打忙內
同感
睇唔出喎..期待出翻嚟會man 啲..
對iKon冇咩印象但係打忙內呢件事好有印象
sad
127? 上都可以喎..
具俊會個mk格仲衰過lucas
但佢哋都算係idol
無啦啦走去diss人做乜鬼
仲要接近指名道姓咁diss

記得早兩年winner同ikon打包去台灣開演唱會
ikon都俾記者暗串佢哋無禮貌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞