老豆條女過左嚟瞓幾個月

1001 回覆
2022 Like 57 Dislike
呢個真,我平時洗碗洗到隻手乾到甩皮。如果加啲料入護膚品越搽越乾
無計 樓豬係學生 無經濟能力
重要仆街老豆要西唔幫個女 點都要忍
無錢好難搬出去 點都要寄人籬下 好現實
樓豬中學定大學 中學就慘d
樓豬防下個12歲on9仔 雖然係細 但你係女 訓教/出門鎖門基本
呢個夠恨,個細路飛機都冇得打
可以揾人幫手派
樓主你要做選擇 因為呢樣嘢係你遲早都要決定 越早決定對你自己越好 越遲決定呢件事就會拖得越耐 困擾你嘅時間就會越耐

諗清楚你自己想要嘅係啲咩 而為咗達到自己想要嘅結果自己有啲咩係做得出 有啲咩係做唔出

上面巴打都俾哂建議
一係攬炒
一係攤牌(or溫柔啲嘅說法係同老豆溝通)
一係搬走
一係你自己忍飽佢

如果你想要嘅係鬥贏佢哋 令佢哋(包括你老豆)一世都唔安落嘅 你就揀攬炒 上面巴打大把方法 不過我睇樓主你嘅性格做唔嚟 因為你似係嗰啲為人設想嘅乖乖女 你唔想家嘈屋閉 唔想破壞同老豆之間嘅感情 所以問清楚自己條底線喺邊先

如果你係覺得自己忍得落嘅話咁咪繼續忍落去囉 不過你要諗自己有冇辦法忍得住個老女人鵲巢鳩佔 當正自己係女主人 個便宜仔係你面前也文也武 你自己只係一個前妻生嘅女 係一個遲早都要嫁出去嘅女 你喺屋企嘅地位只會越嚟越冇
另外 你而家食嘅 住嘅 讀書嘅全部都係屋企俾 你想老豆繼續養你 咁嘅情況就係你寄人籬下 你如果唔想出去做嘢要老豆繼續養你嘅話你就自己忍落去

至於所謂攤牌 講數 or 溝通 咁就睇你老豆同你感情有幾深 睇你可以爭取到啲咩嘢 不過睇落去你老豆佢似係嗰啲好傳統嘅人 覺得你仲係細路 同佢會有衝突就係因為你係一個唔成熟嘅人 你如果喺佢面前死纏爛打佢只會覺得係你唔成熟 你唔識同人相處 唔會喺你嗰邊諗無啦啦多咗兩個陌生人喺屋企對你會造成咩影響

所以調返轉頭 你反而應該喺你老豆面前扮得成熟啲 同你老豆講你唔想打擾佢哋嘅生活 你同佢哋冇辦法夾得嚟 問老豆r啲錢俾自己喺出面可以生活 早走早著 展開新嘅人生 因為對你老豆嚟講你只係一個遲早都會嫁出去 同前妻生嘅女 佢想臨老搵個伴陪佢你係滿足唔到佢㗎 我唔認為你喺可見嘅將來有得同佢鬥 不如諗下有冇辦法為自己r啲錢等自己生活過得好少少 你要記住你嘅人生係你自己嘅 唔好將自己格硬留喺呢個染缸裏面同佢哋玩泥漿摔角 你自己只要活得自在就夠 根本唔使care佢哋過成點
好恐怖
另類諗到 無咁快見效既方法係整臭自己
例如 痾完屎唔記得沖廁
黎m d血整到有積 唔需要多 比佢見到覺得核突就得
仲有著鞋入屋唔除鞋果類
總之唔好比佢覺得係到住好亁淨 其他自己諗
呢d生活小細節 令人好煩 好想搬
日日搵交嗌,嗌到家嘈屋閉,嘈埋格離屋,叫埋記者報埋狗,睇吓邊個頂唔順先
間屋你有份?
無lu 玩完架啦 準備獨立啦樓豬好快個女人就會宣示主權 個仆街仔就拎你底衫褲打飛機

去到最後你應該係:好嬲呀屌,不過....唉,唔想影響同爸爸關係 都係算啦

你明唔明個問題係邊呀?有無聽過人善被人欺?你平時等巴士俾人打尖 係咪會心諗呀婆黎 由佢算數?依家個情況等於有人搶左你條女 條友係你面前咀佢一啖 再打你一巴 跟住問你 吹咩?屌你老母 咁呀
搬出去獨立 家用唔能比
咁既老豆都唔係老豆啦
如果係公屋可以報串,有非單位住戶長期居住
咪傻啦 就算夠抽
樓主老豆咁撚樣佢一發脾氣就實比人趕走
你意思姦你都忍?
連登仔機會
樓主加油,現實就係咁無錢就要忍,希望樓主有出頭天
啱呀,淨係忍只係助紂為虐
呢啲人係要同佢鬥癲
樓主 啲個值得參考

俾啲面色佢睇啦好心
最憎啲二奶扮曬嘢

自己唔知自己二奶
最撚憎啲啲
琴晚講咗你嘅方法好多次啦
佢都唔聽
一個女人都對付唔到就死撚佢算啦
屌你老母牛高馬大比個靚仔串你都唔打柒佢
仲夠膽上黎開post
唔係諗住會有人安慰你啊?

一係企返直個人做返個男人
一係就搬出去 仲以後唔撚洗比家用

兩樣都做唔到
就問下自己點解咁廢都唔死撚左佢算
成班就淨係叫樓主發難發癲
但你地根本冇考慮樓主老豆嘅狀態+樓主本身性格+個女人嘅心計程度

係咪確保樓主發脾氣後會識得食住上?
到時樓主不難發到兩頭唔到岸,樓主仲蝕章

根本樓主冇能力發難
冇能力就唔可以勉強做,做完只會有反效果
郁好撚肯定係會咁,俾幾千蚊你自己搵地方搬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞