老豆條女過左嚟瞓幾個月

1001 回覆
2022 Like 57 Dislike
我老豆話我要學識同人相處,要嘗試吓接受人地,話遲啲如果我嫁左去第時老公果度,都唔擔保要同人老母相處,而家係個好好嘅時候比我學下點同人相處

仲叫我係成年人唔好同個細路仔計較。。。
你有冇男朋友
你爆佢你老豆會叫你走?
我嘅建議就係唔好忍
咩都嘈一餐 最好嘈到家無寧日
我就唔信你老豆真係會趕你出屋企
你咁冧善咩都忍 真係解決唔到問題
你乜都嘈一餐 嘈到去你老豆知
可能有機會大家坐埋三口六面拆點去
你唔嘈只會維持原狀 繼續俾人恰上心口
諗唔同方法玩個仔,玩到佢驚叫老母搬走
咁你收得皮

1.「老豆話我要學識同人相處」
講得呢句即係話佢已經先入為主覺得你係細路仔脾氣,你有咩投訴佢都只會直接當左你係發脾氣

2.「嫁左去第時老公果度,都唔擔保要同人老母相處」
佢好明顯係傳統思維嘅人
即係話無論男家嘅態度係點,新抱都要忍

咁傳統嘅男人,咁你話佢會唔會「男女都冇所謂,都係自己仔女」?

3.「唔好同個細路仔計較」
即係話佢覺得你要遷就同忍讓個細路
如果你唔遷就,即係你唔成熟
而家係個細路仔開你波喎
你問下你老豆 咁都唔計較既話第日個仔非禮你都要死忍
佢都係咁既話你疊埋心水plan定獨立啦
冇得救
唔好唔記得個女人都有同你講想生仔
到時比個女人生到個仔出嚟,你老竇有幾多錢都唔會分俾你
你一開始唔敢爆佢嗰吓已經輸咗啦
佢兩仔乸根本就係不停試你底線
越遲開拖就越大鑊
而家你爆唔爆佢都係佢贏
唔爆就越過分,可以當正自己係你老母咁款
爆咗就搵你老豆告狀
可以行既棋:細佬 主導權:老豆
同細佬打好關係 再利用佢激鳩老豆
你話你第時同咩人相處係你嘅選擇
但而家佢拎兩件撚屌返嚟叫你同佢地相處唔係你嘅選擇
好難
基本上臨老識到第二春嘅
心思應該唔會放係你度

多啲討好吓你老豆
睇吓會唔會r到啲錢好過
起碼搬出去都有人資助租金
一係死忍等到佢地走

同埋個細路都幾黑心
如果個細路性情好嘅,其實可以由個細路入手
起碼少個敵人
但呢個細路就……你有緊要野搵個有鎖嘅gip/盒鎖起好啲
叫你老母番嚟趕走條八婆啦
買d condom放係條女到 你老豆見到一定扯火
就算唔扯都會對佢有保留
雖然好撚難聽 但一定要有個老豆會掉底你既心理準備
佢老竇先入為主覺得樓主唔夠成熟
樓主講嘢幾有邏輯都冇用

佢老竇完全冇同佢協調過就叫個女人入屋
好明顯佢老竇係傳統型嘅人,簡單啲來講就係習慣「大石砸死蟹」
即使樓主講嘅嘢冇錯,佢老竇都唔會聽入耳
因為呢類型嘅父母根本唔會喺仔女角度出發
叫樓主老母接走樓主比較實際
分分鐘佢老豆俾條女迷撚到樓主都可以拋棄
之後老豆會屌後母唔識教仔 咁就可以疏離佢地關係
樓主唔答係咪公屋,學費又係老竇比
即係話老竇應該有少少錢

但係樓主太軟弱,個女人又有心計
好難叫到樓主去設局裝個女人

咁不如以退為進,扮可憐話考慮埋個女人同個細
叫老竇資助佢搬出去,咁就可以方便大家生活習慣
又唔使面阻阻,又可以保留到父女關係
呢啲女人咁工心計,分分鐘出邊仲有男人,試吓吊佢尾,知佢邊日出耐啲街就跟蹤吓影下相,可能有發現!

樓主依家讀緊書,不宜硬碰!無謂為左嗰二奶斷送自己前程!依家搞吓分化,儲舊證據,搵日同老豆飲餐茶,心平氣和,俾d面暗示吓當中利害關係,叫佢唔好養便宜仔,被親戚笑之類講説話! 老豆玩夠會叫佢走啦!
所以第一步咪有用囉 直接叫佢老豆2選1
要樓主搬走唔係唔得 但一定唔會再有任何聯絡 當生少個女 因為我覺得 如果你老豆係2選1既情況要自己個女搬走
我真係諗唔到要繼續聯絡嘅理由 如果你老豆連咁嘅選擇都做唔到 咁留喺度都冇意義啦 反正遲走早走 樓主去到最後乜都唔係
你係咪讀社工/心理學
個女人會唔會欠人錢有人追數,追數會追到新屋入信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞