老豆條女過左嚟瞓幾個月

1001 回覆
2022 Like 57 Dislike
我都覺得搬出去好啲
拎到老豆錢就最好 拎唔到咪grant loan
大家唔好再教佢硬碰硬
教佢點忍耐同平衡心理實際好多
個契弟就正 有得玩你啲底底
誘導他人縱火係咪犯法
一早講咗啦
但樓主佢話唔想輸俾個女人

佢根本唔明個問題嘅核心係在老豆呢個男人身上

個現實就係佢老豆「唔夠愛」佢自己
新歡嘅地位係遠超於佢自己,佢老豆愛「新歡」多過愛「前任生出來嘅親生女」

答案就係,樓主對老豆來講根本唔重要
佢老豆眼前同心入面最重要,最重視就係要有新歡俾佢屌
乜撚野垃圾老豆嚟
咁都好多大學生係屋企養
好多人30幾歲都住阿爸阿媽屋企
都有人成世阿爸阿媽養 或者某程度上financial support

樓主由零support開始諗會好啲
18歲以上 大學生 有屋企養唔係必然
真心喎 呢啲老豆唔撚理佢算啦,如果你係為左層樓而搞到自己唔開心,不如索性當無左個老豆 家用都慳返,反正到最後你老豆分分鐘都係留份大嘅比個便宜仔同女人
連登巴絲同樓主朋友都叫樓主搬出去住
但樓主唔聽最大原因係佢唔想輸(其實冇輸贏只係偽命題)或者樓主根本唔識照顧自己一直都係痴屋企
樓主幾歲 我曾經經歷過一模一樣既事 又係想逼我走
有少少唔同就係個細路係佢同我老豆生既
你都識講好多
咁我頭先講呢個年代好少人成年就俾人叫出去搵食咪成立囉你18歲過個陣嘅年代同而家18歲年代好唔同㗎啦依家大把人20幾歲仲問緊老竇老母拎零用錢
間屋又冇佢名 都唔知佢輸啲乜唔講以為佢有份 但係俾個二奶搶咗
講真話但樓主唔聽唔接受
唔接受老豆重視個女人多過自己
我係樓主朋友一早屌醒左佢
趕你走》霸左間屋〉引到你老豆層樓轉佢名》趕你老豆走〉你老豆同你訓街

十鳩幾年大陸劇本都係咁
樓主
忍黎係無撚用㗎
廢到咁打份工搬出去算鳩數啦
反正以你呢種廢柴性格都係俾佢撳住搶
索性唔讀出黎打工租地方住算
最後仲要養返個老竇
早啲斷絕關係先叫贏
點解唔怕低佢比你老豆睇
大結局咪咁
你老豆一定係幫個女人唔幫你
你係女,佢見到你就會諗起你呀媽
佢可能好想趕埋你走
個"細露"除時係你"細佬"黎
你爆個女人都無意思,到最後你老豆一定幫個女人唔幫你
搞清楚自己想點先
忍 - 忍到自己有能力就走
揾返自己親生呀媽/親戚幫手
以牙還牙,揾個女人前夫然後同佢同居

其實,揾返親生呀媽幫手,睇下可唔可以搬返去同呀媽住
但你呀媽都有機會搬咗去同第2個男人一齊住(只係想講出可能性)
你老豆講得出 一係你搬
就即係個女人係100會入住你屋企變女主人
交戰有五法,能戰則戰,不戰則守,不守則走。餘者,唯降與死爾。

又唔打得,又無得守,有能力咪走lor
如果走都走唔到嘅,一係投降一係俾佢玩死
諗諗吓樓主嗰啲根本就唔係叫忍 而係軟弱無能
有能力反擊而唔反先叫做忍
仲有彩蛋

拎到間屋就換鎖
然後你老豆樓下等個賤婦
就會見到同個男人一齊

個男人就係個野仔老豆
佢根本唔明白「人性」同「男人精上腦」嘅本質
他日樓主黑起上來男友/老公偷食

樓主都只會俾對方㩒住來搶

因為佢根本唔識/無意識去搵自己嘅位置
從而去為自己打算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞