[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(8) 公會募集post

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
本地公會Well dragon(#8VUQGG)收人
暫時收2000+
因為前排走左一批人
所以公會有大量空位
有意者請申請,入到黎say聲hi
我地唔會比壓力會員要打幾多杯
但每個clanchest cycle至少要打夠10冠
歡迎各位有心玩既巴絲加入!
最後2個位!
打機求開心,低水我玩得開心真係唔明有咩問題
點解大cost deck 就要讚,低水就要鬧.. 不如叫SC改晒d牌做5cost以上
利申,非罵戰,只係覺得各有各打法,最緊要玩得開心
點解大cost deck 就要讚,低水就要鬧.. 不如叫SC改晒d牌做5cost以上

同意
利申:細水轉行玩大水

同意

最緊要玩得開心
咩天梯咩challenge,我都無咩興趣理,我靜係一日打到2,3場,4箱都打唔滿
大水有大水玩法
細水有細水玩法
前面d人技術唔夠唔識守細水deck就屌人冇新意
不如配d專比你剋既對手好冇

同意

最緊要玩得開心
咩天梯咩challenge,我都無咩興趣理,我靜係一日打到2,3場,4箱都打唔滿

狂輸會燥底
最近日日都打唔滿10箱
輕鬆D玩

同意

最緊要玩得開心

狂輸會燥底
最近日日都打唔滿10箱
輕鬆D玩

我有時覺得狂輸係因為SC配d你經常對戰都會輸既牌或者卡你首牌(一開波俾晒spell你etc),當然我無證據

同意

最緊要玩得開心

狂輸會燥底
最近日日都打唔滿10箱
輕鬆D玩

我有時覺得狂輸係因為SC配d你經常對戰都會輸既牌或者卡你首牌(一開波俾晒spell你etc),當然我無證據

慢慢升下卡lvl
遲早會上到
不過呢個過程有排

之前check過好幾次都係贏場多過敗場60
係咪有咩特別機制

有得睇住咩chest
咩app?
大水有大水玩法
細水有細水玩法

巴打,你好似有少少 Logic 上既謬誤,
你係跟據咩得出人地唔識守細水既結論呢?
你又明唔明係相同玩家技術下唔同卡片既對應性優勢
先有比較既意義?
第二,你又有冇認清連續幾個 meta 引申出既係
邊一類卡種同組合較有遊戲上既優勢?又有邊一
堆卡係連 SC 自己都唔知應該點去救,甚至要主動
開埋 Post 係 official forum 問 public?

如果你對自己技術有信心,不妨拎副傳統石人甚至
大皮去打下 challenge,睇下用開細水既你打唔打到
12 win

No offense, 純討論。

係咪有咩特別機制

有得睇住咩chest
咩app?

Stat Royale 不嬲都有,但比你知道 sequence 又如何?
你又冇得 bypass
Stat Royale 不嬲都有,但比你知道 sequence 又如何?
你又冇得 bypass

係方便計時間開箱
會友鏢局

主會 - 4300盃 -2
#LUO2QOV
分號 - 3600盃 -1
#2LPR8GGV

現招收活躍玩家
一齊為ClanChest而戰

以禮待人 無禮即踢
We are HongKong 收2000+盃活躍打皇冠人士 #22RU8G88

每個禮拜都會打齊10個寶箱

有1個位

中意既可以入黎吹下水,交流cr心得

大水有大水玩法
細水有細水玩法

先有比較既意義?
開埋 Post 係 official forum 問 public?

12 win

玩大水破自閉只能疊水塔,所以牌序唔好or守唔好水塔就等gg

係咪有咩特別機制

非常簡單既數學邏輯。
Assume: 你技術與卡等有能力上 3000
Assume: 每次 win +30, lose -30
咁你由 0 打上去就需要 100 場,而你 keep 住玩一段時間,不斷上去,又比人屈返落黎, win lose 都會以同樣數目加上去,直至你卡 Lv and 技術又有突破,你勝場數先會再同 lose 數拉開。
但整體而言你玩返五六千場,個基數大左, win lose rate 都只會係 tends to 50/50, so the ratio is totally meaningless.
大水有大水玩法
細水有細水玩法

先有比較既意義?

12 win

火箭
火球
大電
飛桶
毒礦
大水有大水玩法
細水有細水玩法

先有比較既意義?

12 win

火箭
火球
大電
飛桶
毒礦

而家細水流明顯有優勢,睇TV都見細水流係多數,早幾個月邊有咁多
唔係話大怪一定輸,但對面成日襯你儲水就削你血,等你出大怪就地獄塔

我諗要搞掂細水流起碼要NERF地獄塔
大水有大水玩法
細水有細水玩法

先有比較既意義?

12 win

火箭
火球
大電
飛桶
毒礦

而家細水流明顯有優勢,睇TV都見細水流係多數,早幾個月邊有咁多
唔係話大怪一定輸,但對面成日襯你儲水就削你血,等你出大怪就地獄塔

唔關地獄塔事 係六哥嘅問題
炮巨而家少左
同佢相生相剋枝地獄塔就強勢左
再加上SC慌死細水唔夠牌
整多張哥布林大軍
你玩大水無耐性忍唔到手賣血就易中招

我都無玩水塔都無咩問題
對細水牌預判就要準d
當然贏到飛桶豬比哭面就一定爽嘅

係咪有咩特別機制

非常簡單既數學邏輯。
Assume: 你技術與卡等有能力上 3000
Assume: 每次 win +30, lose -30
咁你由 0 打上去就需要 100 場,而你 keep 住玩一段時間,不斷上去,又比人屈返落黎, win lose 都會以同樣數目加上去,直至你卡 Lv and 技術又有突破,你勝場數先會再同 lose 數拉開。
但整體而言你玩返五六千場,個基數大左, win lose rate 都只會係 tends to 50/50, so the ratio is totally meaningless.

未到50 50都證明有得上更高
但好奇怪對上兩次睇都係差60
睇完Stat Royale
仲有113個箱就有大紫
HKGENERATION招人入黎喇
clan tag:#QCGCU9C

1個3000盃以上既活躍玩家 以及 嚴格執行:公會戰至少打20盃以上 同 每週捐卡至少捐250 唔達標必踢
目標:local top 200
Join Clan既巴絲可以入黎我地既telegram group 有專人對你副deck俾意見
活躍巴絲快D入黎啦 入面有好多絲打架 有J
入Clan既打返lihkg就有人會收你架喇

另外我地仲開左2會 HKGeneration II 歡迎任何玩家入黎一齊玩
睇完Stat Royale
仲有113個箱就有大紫

我每次大紫都抽垃圾
Sc讀尻我心
大水有大水玩法
細水有細水玩法

先有比較既意義?

12 win

火箭
火球
大電
飛桶
毒礦

唔關地獄塔事 係六哥嘅問題

關,地獄塔 Life time 過長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞