[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(8) 公會募集post

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我都覺現時大怪流的確係比較難玩既不過...
堅持住 比d希望會改

而家新興攻城3槍都幾過癮同你硬砌 真漢子
唔引用你段野了 太長
3/6/9/12 本來就係5000門檻卡等 無話邊一副唔得
我皇巨都見過36912係5000

細水優點得頭2分鐘 如果大怪守得住頭2分鐘無崩 大怪雙水時 細水擋唔住 (同技術下)

Cycle豬 細水都係威到頭2分鐘 佢得d 1骨冰屎騎士 點擋石頭一波雙水 20水進攻.. 佢地一樣有短點..
只係佢地優點多過大怪姐 但大怪個最多處係一口氣剝光豬嘛

我唔認同細水 豬技術成份比大怪低 佢地做成傷害只有搵到對手真空期先打到你 桶鏡 其實都7水 7水成隻天狗既水 佢投資都大架。你第一個用細法 第2個搵野擋,佢打得你200。你可能3水就解佢7水(木+1骨) 木加1骨 石頭人現在必備啦 唔係為拗而拗架我。

利申唔識用豬 唔識用細水
我最欣賞係xbow player,完全唔知佢點運作

依家有副低水 X-bow, 又係完全無腦,歡迎過頹我搵會員同你試下,而我近幾日都試玩緊副 4.6 水 X-bow,唔勁,但幾有趣。
細水好易贏..
地獄塔好易破..

唔好係明知唔適合既時間格硬攻就得..

4.5狗球玩家...

我諗狗波強勢都冇咩需要討論,幾乎係大水唯一強勢 copycat deck,3/6/9/12 可上 5000,只係睇你配大電 arrow/ Fireball Zap,我自己都有玩開狗波。你可以話打得贏一部分 loop,但對住風/地獄塔/飛斧/弓手都會吃力。
望一望天梯頂,100 石 challenge,有咩人有能力用石人大皮王子刷得贏 loop? 少之有少,除非技術分野太大。
支地獄塔長命到 loop 埋第二支出黎都未爆,一個大電清唔走又要谷水用後排清,但水塔又多 counter ,又一堆兵海,守完你有水差又飛桶公主毒礦偷你血,完 game 就射你火球火箭。易唔易打我唔敢講,只係非常劣勢。

人地大水流話易破,你就話人副deck強勢,係咪淨係用你副deck打得高分先有技術

佢意思係另類大怪玩唔到,大皮 王子果d
我唔係狗球興先玩狗 我a7開始已經用狗
不離不棄 而家等到出頭天
其實豬既平衡幾好,單拖計 任何建築都可以剋豬 豬傷害唔太大 血亦唔厚

最仆街係而家有自動跳豬 無得落定建築 只有鬥扣

自動跳豬的確係令到豬既出現率多左.....不過都冇話守唔到的

反而最憎RG
我打唔到xbow 我無建築 得哥團 我打xbow贏到係好彩
其實豬既平衡幾好,單拖計 任何建築都可以剋豬 豬傷害唔太大 血亦唔厚

最仆街係而家有自動跳豬 無得落定建築 只有鬥扣

自動跳豬的確係令到豬既出現率多左.....不過都冇話守唔到的

反而最憎RG

所以覺得豬做得好 皇巨 你唔係用地獄塔 點都射到你
而家過左以前有鏡果副6蚊桶地獄都好d 果副真係打到我r晒頭

你用大水打xbow應該着數架喎
xbow屈低水流爽, mortar都係
細水好易贏..
地獄塔好易破..

4.5狗球玩家...

我諗狗波強勢都冇咩需要討論,幾乎係大水唯一強勢 copycat deck,3/6/9/12 可上 5000,只係睇你配大電 arrow/ Fireball Zap,我自己都有玩開狗波。你可以話打得贏一部分 loop,但對住風/地獄塔/飛斧/弓手都會吃力。
望一望天梯頂,100 石 challenge,有咩人有能力用石人大皮王子刷得贏 loop? 少之有少,除非技術分野太大。
支地獄塔長命到 loop 埋第二支出黎都未爆,一個大電清唔走又要谷水用後排清,但水塔又多 counter ,又一堆兵海,守完你有水差又飛桶公主毒礦偷你血,完 game 就射你火球火箭。易唔易打我唔敢講,只係非常劣勢。

人地大水流話易破,你就話人副deck強勢,係咪淨係用你副deck打得高分先有技術

佢意思係另類大怪玩唔到,大皮 王子果d
我唔係狗球興先玩狗 我a7開始已經用狗
不離不棄 而家等到出頭天

巴打正解,你講既正正係我既諗法。
Double elixir 谷一波流幾乎係大水唯一進攻缺口,但如果對手多大傷害法術,你就會一波比人清晒。例如前晚 WhySo DLam 用果副典型地獄火箭公主 loop,我諗冇咩大水打得過佢。

我狗球 全天 xbow 放題任射
我就算即落球 前後要打2下先爆到佢 已經比佢啫左千幾血 我仲要無左個球攻

X-Bow 對巨人,石人,RG 無解
我打果套火箭桶地獄公主豬 有心得 小輸,我反而係輸石頭/精野多 上到咁上下 小人用精野 我無用骨墓 比佢2條友斬到一頸血
我係大電流 打野蠻人都辛苦
我比野蠻一族剋住

我就算即落球 前後要打2下先爆到佢 已經比佢啫左千幾血 我仲要無左個球攻

係喎...你副大水係天狗...唔記得左..咁係難搞d
我打果套火箭桶地獄公主豬 有心得 小輸,我反而係輸石頭/精野多 上到咁上下 小人用精野 我無用骨墓 比佢2條友斬到一頸血

天狗會好少少,其他無解
我玩狗礦
反而唔夠d大怪鬥攻
對細水豬反而贏多輸少
我係大電流 打野蠻人都辛苦
我比野蠻一族剋住

大電流打火槍手女巫火法有優勢
都係取捨黎
不過而家打三槍手真係好惡打
d細水三槍loop d三槍手出黎快到呢
又唔覺得細水流玩晒喎
明明天梯頂都仲有好多青龍石/天狗球/三槍
細水流大流行主要都係低水牌組比較易追卡lv
又唔覺得細水流玩晒喎
明明天梯頂都仲有好多青龍石/天狗球/三槍
細水流大流行主要都係低水牌組比較易追卡lv

巴打唔好誤會,細水流唔係玩曬,
只係覺得開始覺得有啲單調。當然好耐之前都流行過大怪,其實都係一種單調。

我自己覺得因為依家細水流易組,令到好多牌組都要諗對策,從而限制咗自己組牌。

個重點都係sc令人覺得佢亂出新卡... 開始令大細水流都走向一個極端。好似上面位巴打講,係少咗特別牌組,少咗種樂趣。
我都覺得三槍攻城錘真係幾有新意,真正幫到三槍唔少。有時啲人配大皮效果都唔錯。
跪求狗球大電點樣打低水地獄塔
跪求狗球大電點樣打低水地獄塔

解釋唔到..狗球大電預判箭雨一波打入去..咁上下

我係玩中水xbow嘅 真係完全唔怕細水流 不過遇大坦就輸左九成... 尤其石人RG真係除左趁人地放塔後面嗰時偷一次係做唔到有效攻勢 不過打狗球反而就一半半 贏係多過輸但係打細水咁易打囉
利申3500

我係玩中水xbow嘅 真係完全唔怕細水流 不過遇大坦就輸左九成... 尤其石人RG真係除左趁人地放塔後面嗰時偷一次係做唔到有效攻勢 不過打狗球反而就一半半 贏係多過輸但係打細水咁易打囉
利申3500
細水好易贏..
地獄塔好易破..

4.5狗球玩家...

所以我話而家屈機係低水,唔係指其中一樣低水牌,
1水骨加冰屎加個地獄塔已經守晒9成怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞