[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(8) 公會募集post

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
一切都係藉口
百事巴仲心懷cr
係開心既
百事巴打講野有道理 講cycle 巨人一樣係cycle deck,野豬其實做得好平衡 只要你副牌有一張建築 而你又無失誤, 基本上野豬每次出只係打你0-1下 我都覺細水係meta 但唔係嚴重地勁 細水雙水守大怪係好吃力,你打得平心靜氣,唔亂 雙水根本細水守大怪係好辛苦。
完全以低打高既我只覺得cycle逼擊先係
而家反而覺得要加強返大水既怪,大比卡都算還好,但巨骨真係極少人用,因為對正細水流一定蝕張
Mini pekka挑戰之前唔係出過

其實買晒150張抵唔抵?

買完用唔用?
或者個clan有無人收?

買完用唔用?

我差50張9LV,但無錢升住,呢幾個META都無用
CLAN都少人收

即係買50張就算?

買完用唔用?

我差50張9LV,但無錢升住,呢幾個META都無用
CLAN都少人收

即係買50張就算?

唔用都可以照買
隻game寳箱出既卡會平衡你既牌組
你買多左小比卡
變相其他寳箱開到小比卡既機會就降低
屌你d 芬蘭佬今個月唔出balance update 就又要放兩個月假之後先有
百事巴打講野有道理 講cycle 巨人一樣係cycle deck,野豬其實做得好平衡 只要你副牌有一張建築 而你又無失誤, 基本上野豬每次出只係打你0-1下 我都覺細水係meta 但唔係嚴重地勁 細水雙水守大怪係好吃力,你打得平心靜氣,唔亂 雙水根本細水守大怪係好辛苦。

Cycle 迫擊其實極易打
首先要打另一路,唔好心急即刻出野守佢mortar
睇準時機,等對面一落mortar + 弓手/騎士,呢到佢已經用左7水
然後可以10水all in 另一路,mortar首先會target你隻地面生物而唔係公主塔
呢個時候 可以選擇賣少少血/ 再解番mortar,對而已經冇水守你用黎解mortar既卡牌
打xbow流一樣,一開始冷靜中間擺坦,再用遠攻卡解xbow
試完幾次反應後,特別係雙水時間,對面會瘋狂落野,xbow + 地獄塔+巨蚊咁,
你all in另一路,唔好比對面食住你節奏,最後你最多食1千傷,但肯定爆到一塔
利伸:2.6火槍豬 11/9/0/2 4900+
講起低水流,有人歡喜有人愁!低水流嘅好處在於容易追卡lv,對等級要求唔高,唔太怕俾人屈lv打。好多人都想有一個好高分嘅杯段,不斷向上爬,但對於一個無課嘅玩家黎講,追大水卡lv實在有啲難,自己又想繼續上分,唯有加入低水行列。
打個比如,近排嘅青龍石,假設紫5橙9白11傳奇2(國王塔),可能封頂嘅杯數係4600左右。換作係火塔飛桶豬,lv同上面講嘅相同,就算豬得8,火塔8,都可以上4900。
點解大水咁冇優勢?因為大部分人遇到嘅對手,人地高你一兩個lv,你用大水deck例如石頭天狗進攻,人地lv咁高其實可以好快就解咗你隻坦,打斷你進攻/進攻冇咁有效率。對於大比卡,巨骨嗰啲,因為特性嘅關係,都好容易俾人解。大比卡都仲叫做可以組到有效率嘅deck,但巨骨就比較難,講緊認真打天梯,用巨骨風險好大。反觀低水deck ,就算面對對面更高lv嘅兵種,只要我落兵落得好,好好利用拉扯,都可以彌補lv不足嘅情況。
據我觀察,5400+以上嘅生態幾好,就算係低水流都唔可以獨大,百花齊放,好多唔同類型嘅deck但又具競爭性。
最後,如有玩開100石嘅巴打,反而石頭deck,三槍deck仲多,豬deck黎講,風電豬居多,飛桶豬呢牌少見咗,迫擊炮就更加少見!
以上少少愚見!
講起低水流,有人歡喜有人愁!低水流嘅好處在於容易追卡lv,對等級要求唔高,唔太怕俾人屈lv打。好多人都想有一個好高分嘅杯段,不斷向上爬,但對於一個無課嘅玩家黎講,追大水卡lv實在有啲難,自己又想繼續上分,唯有加入低水行列。
打個比如,近排嘅青龍石,假設紫5橙9白11傳奇2(國王塔),可能封頂嘅杯數係4600左右。換作係火塔飛桶豬,lv同上面講嘅相同,就算豬得8,火塔8,都可以上4900。
點解大水咁冇優勢?因為大部分人遇到嘅對手,人地高你一兩個lv,你用大水deck例如石頭天狗進攻,人地lv咁高其實可以好快就解咗你隻坦,打斷你進攻/進攻冇咁有效率。對於大比卡,巨骨嗰啲,因為特性嘅關係,都好容易俾人解。大比卡都仲叫做可以組到有效率嘅deck,但巨骨就比較難,講緊認真打天梯,用巨骨風險好大。反觀低水deck ,就算面對對面更高lv嘅兵種,只要我落兵落得好,好好利用拉扯,都可以彌補lv不足嘅情況。
據我觀察,5400+以上嘅生態幾好,就算係低水流都唔可以獨大,百花齊放,好多唔同類型嘅deck但又具競爭性。
最後,如有玩開100石嘅巴打,反而石頭deck,三槍deck仲多,豬deck黎講,風電豬居多,飛桶豬呢牌少見咗,迫擊炮就更加少見!
以上少少愚見!

或者咁講: 細水deck combine 易洗順個牌序, 但大水要洗順係難。

睇準時機,等對面一落mortar + 弓手/騎士,呢到佢已經用左7水
然後可以10水all in 另一路,mortar首先會target你隻地面生物而唔係公主塔
呢個時候 可以選擇賣少少血/ 再解番mortar,對而已經冇水守你用黎解mortar既卡牌
試完幾次反應後,特別係雙水時間,對面會瘋狂落野,xbow + 地獄塔+巨蚊咁,
你all in另一路,唔好比對面食住你節奏,最後你最多食1千傷,但肯定爆到一塔

really? mortar唔係咁易打
不過賣血換路打算係最好嘅方法

Hog jump
百事巴仲心懷cr
係開心既

百事巴打係CR清泉
3293杯
共捐15,000左右
求多捐clan入

平時我對付迫擊砲
假設對手左路橋頭放迫擊炮我個骨墓會咁樣拉
骨仔出黎個timing同迫擊炮放炮個時間會差唔多
佢唔落老木去清骨墓就會一直拉布
攻就一定係攻另一路
就算換塔對面一定無着數

Hog jump

我都覺得要取消免費跳豬,連1水骨都唔洗落,洗得仲快
一般中水牌根本LOOP唔切個建築
3293杯
共捐15,000左右
求多捐clan入

會友鏢局分號
會友鏢局

主會 - 4300盃 -1
#LUO2QOV
分號 - 3400盃 -1
#2LPR8GGV

以禮待人 無禮即踢

Hog jump

我都唔明做咩要buff跳豬,有時單出跳豬陰到對面放唔切塔,就咁呃左2-3下
利伸:有冰屎、骨仔

冇特登研究,只係間唔中打 cycle mortar得出既打法,正常卡順基本上贏硬
事關副deck得冰人係坦,對面肯定會放前排頂傷
假如我用cannon,甚至豬去解,只會送水之餘又比佢mortar射到塔
如果唔轉應對手段,只會比對面掌握住節奏
因為cycle mortar一定唔會分推,所以最好係前期同路守mortar,間唔中打另一路R傷
後期等佢all in ,自己再一次過推另一路
暫時見過最難打既mortar係配埋cannon,咁樣就攻唔入

Hog jump

我都唔明做咩要buff跳豬,有時單出跳豬陰到對面放唔切塔,就咁呃左2-3下
利伸:有冰屎、骨仔

落塔保險D變相要擺過多一格
拉唔到兩塔射

冇特登研究,只係間唔中打 cycle mortar得出既打法,正常卡順基本上贏硬
事關副deck得冰人係坦,對面肯定會放前排頂傷
假如我用cannon,甚至豬去解,只會送水之餘又比佢mortar射到塔
如果唔轉應對手段,只會比對面掌握住節奏
因為cycle mortar一定唔會分推,所以最好係前期同路守mortar,間唔中打另一路R傷
後期等佢all in ,自己再一次過推另一路
暫時見過最難打既mortar係配埋cannon,咁樣就攻唔入

傻仔先會夾硬繼續出進攻mortar,
俾我第一次知你有大怪,就剩係出防守炮,
之後不斷用火箭炸,再加不停碌木碌怪加塔,
所以我話而家1水骨+1冰屎+騎士+是但一個塔都完美守晒任可大怪太屈,何況D仆街低水流仲係用屈機地獄塔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞