[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(8) 公會募集post

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
HKGENERATION開左2會喇 search返HKGeneration II 就得喇
clan tag:#2LVQPGPJ

收任何活躍玩家

同時 我地會定時同其他公會參加公會友誼賽 以及定期開放聯賽俾會員試deck自由發揮
Join Clan既巴絲可以入黎我地既telegram group 我地主會同分會係同一個group 有專人對你副deck俾意見
活躍巴絲快D入黎啦 入面有好多絲打架 有J
入Clan既打返lihkg就有人會收你架喇
會友鏢局
主會 - 4200盃 -1
#LUO2QOV
分號 - 3600盃 -2
#2LPR8GGV
天梯梗係屈13lv common

我都開始有咁諗法,但無錢升卡

12升13 都十萬蚊

12lv common夠屈9lv rare,6lv epic,3lv legendary啦

12升13 都十萬蚊

12lv common夠屈9lv rare,6lv epic,3lv legendary啦

我連12LV都未升晒
升12LV都5萬,想用哥軍但要由1LV升起
儲左10萬等UPDATE睇下咩卡勁先決定升咩,快D UPDATE啦

BTW,黎緊既UPDATE大家有咩期望?

12升13 都十萬蚊

我連12LV都未升晒
儲左10萬等UPDATE睇下咩卡勁先決定升咩,快D UPDATE啦

Nerf zap bait
fix番跳豬bug
呢排3200咩事,個個都11/8/4.5/2,初頭以為撞到一兩個,點知個個都係咁即刻收番埋d 9lv蚊
呢排3200咩事,個個都11/8/4.5/2,初頭以為撞到一兩個,點知個個都係咁即刻收番埋d 9lv蚊

二千四都係
成日都10/8/4/2 我先得8/6.5/4/1.5 唔係靠地獄塔守和既應該跌番去A7了
順便問問A8既各位 總共贏左幾多場? 我宜家先三百唔夠 係咪chur得太快?

二千四都係
成日都10/8/4/2 我先得8/6.5/4/1.5 唔係靠地獄塔守和既應該跌番去A7了

星期日
順便問問A8既各位 總共贏左幾多場? 我宜家先三百唔夠 係咪chur得太快?

應該好快會卡A8 因為會被人屈卡牌Lv

我3200 連打幾場都係11/12 lv common, 9 rare
見到場12lv RG 11lv 依巴 9lv Valkyrie 同火球 打到我頭到大埋

SC 個系統世界級垃圾

12升13 都十萬蚊

我連12LV都未升晒

Nerf zap bait
fix番跳豬bug

依巴nerf 多少少啦,上個nerf 同無nerf 無分別

balloon 個自爆改做兩秒俾我6 蚊入面炸死三隻都好呀,氣球個自爆3 秒同無爆無分別

我3200 連打幾場都係11/12 lv common, 9 rare
見到場12lv RG 11lv 依巴 9lv Valkyrie 同火球 打到我頭到大埋

SC 個系統世界級垃圾

2500左右同你地差唔多
箭已經低Lv到殺唔到蚊

SC 個系統世界級垃圾

箭已經低Lv到殺唔到蚊

正式宣佈RG/狗球/Rage依巴 用者全家仆街死
唔係贏唔到你地班撚頭,而係你班noobs 唔用呢啲無腦deck 就玩唔到落去

SC 個系統世界級垃圾

箭已經低Lv到殺唔到蚊

唔係贏唔到你地班撚頭,而係你班noobs 唔用呢啲無腦deck 就玩唔到落去

兄弟D卡CR創造的,要插到應該插CR,同玩家有乜關係呢 我用豬所以不是你提到的玩家

SC 個系統世界級垃圾

箭已經低Lv到殺唔到蚊

兄弟D卡CR創造的,要插到應該插CR,同玩家有乜關係呢 我用豬所以不是你提到的玩家

咪就係 RG 同 Ebar都nerf左 仲想點
咁都要人地全家死
我反而覺得佢好大可能係個班用跟風低水豬
但又屈唔到人機

SC 個系統世界級垃圾

箭已經低Lv到殺唔到蚊

咁都要人地全家死
但又屈唔到人機

Royal Giant: Deploy Time increased from 1s to 2s
Elite Barbarians: HP reduced by 4%. Initial attack speed reduced by 0.1s

我想問RG 咁叫Nerf 左?擺橋頭嘅照舊最少必打中塔一兩下。啲人依家放塔後儲水push 嘅就重難打
RG 嘅存在本身就破壞左隻驚個平衡
依巴hp reduce 4% 係真係feel 到有分別, 但係attack speed 減左0.1s 有咩分別?
講真依巴本身無問題,唔少嘢都counter 到
問題係班人依巴+rage+log/zap 一秒就拆到一座塔,搞到我焗住用freeze spell 幫果個兩兄弟冷靜下

好可惜,我隻hog rider 得lv. 5 係倉低
講多次,唔係我贏唔到 (特別狗球接近次次三冠佢),而係係a10 對家全部都係呢幾個combo 真係好撚悶
同埋次次都三冠班noobs (係唔俾人壓卡lv 嘅情況下) 㩒個恥笑樣㩒到我手軟啫

SC 個系統世界級垃圾

箭已經低Lv到殺唔到蚊

咁都要人地全家死
但又屈唔到人機

Royal Giant: Deploy Time increased from 1s to 2s
Elite Barbarians: HP reduced by 4%. Initial attack speed reduced by 0.1s

我想問RG 咁叫Nerf 左?擺橋頭嘅照舊最少必打中塔一兩下。啲人依家放塔後儲水push 嘅就重難打
依巴hp reduce 4% 係真係feel 到有分別, 但係attack speed 減左0.1s 有咩分別?
問題係班人依巴+rage+log/zap 一秒就拆到一座塔,搞到我焗住用freeze spell 幫果個兩兄弟冷靜下

講多次,唔係我贏唔到 (特別狗球接近次次三冠佢),而係係a10 對家全部都係呢幾個combo 真係好撚悶
同埋次次都三冠班noobs (係唔俾人壓卡lv 嘅情況下) 㩒個恥笑樣㩒到我手軟啫

巨人加女巫唔得 火球又唔得
RG Ebar又話屈
最好就nerf剩你個套牌
等你可以上到全球TOP200

SC 個系統世界級垃圾

箭已經低Lv到殺唔到蚊

咁都要人地全家死
但又屈唔到人機

巨人加女巫唔得 火球又唔得
RG Ebar又話屈
最好就nerf剩你個套牌
等你可以上到全球TOP200

我撚有講過 ‘巨人加女巫唔得 火球又唔得’ ?一路唔係屈人用低水豬就屈人咩卡都屌

巨人女巫係難搞不過唔係話反擊唔到
火球我係好憎 (我隻wizard 同水塔 次次都俾人炸到仆街),不過佢嘅定位我覺得好合理,我最多用heal spell heal 返隻wizard
Sparky 一下成1200 damage,不過你zap 鳩佢佢就變左廢鐵
以上每一張卡都有天敵同剋住嘅卡/牌組,要贏就要諗下點樣活用佢地,係防守同時準備反擊
唯獨RG/狗球/Rage&依巴 係接近無天敵,用佢地玩唔駛諗點反擊,你洗到佢地出黎,deploy,然後你就贏左,成個過程唔駛用腦

我一路屌緊嘅係狗球呢啲combination 同RG 本身係overpowered, 令到一班無技術嘅人係到濫用佢地,單靠一副deck 不斷贏
然後個個都要為左反擊呢班人noobs 收埋曬啲創意deck,最後破壞曬成隻game 嘅生態,你究竟明唔明?

呢隻係一隻考技術嘅戰略game, 只係識玩一個必勝嘅玩法不如唔好玩算啦
其實就算玩飛桶豬,炮巨屎爐,狗球
同level既牌玩得好同差可以差五六百杯
譬如你玩狗球
你沉底出狗對手另一路allin巨人野蠻人
咁可能已經比對手一塔
狂暴野蠻人我好耐無對過
其實都係蝦新手唔識守
或者蝦應對上無準備既人

如果大家比某d牌組SM
可以share套deck大家研究
始終你對手同你差唔多杯既時候
佢贏到你亦代表同杯段佢會輸比某d對手
即係其實有得打
你未搵到方法啫
隻game真正技術含量高既係challenge
打天梯多數靠等級無腦推同埋學唔到野
皇巨/精人冇乜好鬧,因為容易升13天梯先多人用

打challenge 先會見識到隻game既精髓
學到好多新套路
同埋6勝之後幾乎冇見過皇巨/精人
其實我一直都覺得SC好樂意見到RG屈機
RG唔屈卡lv其實好廢
要高卡lv就要課金,即係有錢揾
成副都epic既骨召玩家路過
隻game真正技術含量高既係challenge
打天梯多數靠等級無腦推同埋學唔到野
皇巨/精人冇乜好鬧,因為容易升13天梯先多人用

打challenge 先會見識到隻game既精髓
學到好多新套路
同埋6勝之後幾乎冇見過皇巨/精人

大家都9/7/4/1,公平競爭
其實就算玩飛桶豬,炮巨屎爐,狗球
同level既牌玩得好同差可以差五六百杯
譬如你玩狗球
你沉底出狗對手另一路allin巨人野蠻人
咁可能已經比對手一塔
狂暴野蠻人我好耐無對過
其實都係蝦新手唔識守
或者蝦應對上無準備既人

如果大家比某d牌組SM
可以share套deck大家研究
始終你對手同你差唔多杯既時候
佢贏到你亦代表同杯段佢會輸比某d對手
即係其實有得打
你未搵到方法啫

駁唔到
但係有時唔小心俾班人贏左係到俾haha 面,又oops 又thanks 咁
你lv.11,每張卡都高我一兩lv. 重要係必勝deck, 重可以停係3200,心諗你知唔知醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞