[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(8) 公會募集post

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
其實我一直都覺得SC好樂意見到RG屈機
RG唔屈卡lv其實好廢
要高卡lv就要課金,即係有錢揾
成副都epic既骨召玩家路過

唔打100 石 tournament 真係唔知點升上去
見過有lv.9 堆卡重高lv. 過我lv.10,心諗
我撚有講過 ‘巨人加女巫唔得 火球又唔得’ ?一路唔係屈人用低水豬就屈人咩卡都屌

巨人女巫係難搞不過唔係話反擊唔到
火球我係好憎 (我隻wizard 同水塔 次次都俾人炸到仆街),不過佢嘅定位我覺得好合理,我最多用heal spell heal 返隻wizard
Sparky 一下成1200 damage,不過你zap 鳩佢佢就變左廢鐵
以上每一張卡都有天敵同剋住嘅卡/牌組,要贏就要諗下點樣活用佢地,係防守同時準備反擊
唯獨RG/狗球/Rage&依巴 係接近無天敵,用佢地玩唔駛諗點反擊,你洗到佢地出黎,deploy,然後你就贏左,成個過程唔駛用腦

我一路屌緊嘅係狗球呢啲combination 同RG 本身係overpowered, 令到一班無技術嘅人係到濫用佢地,單靠一副deck 不斷贏
然後個個都要為左反擊呢班人noobs 收埋曬啲創意deck,最後破壞曬成隻game 嘅生態,你究竟明唔明?

呢隻係一隻考技術嘅戰略game, 只係識玩一個必勝嘅玩法不如唔好玩算啦

必勝玩法?
你試下攞果堆牌去打100石攞幾多勝
利申我唔係玩RG/EBAR/LAVALOON
人地付出既時間多過你 金錢多過你 有優勢過你十分正常 育成遊戲黎
得罪講句得低端先會怕e巴
Rg只係煩 唔覺佢overpower
打D人個個都10本 10.5 7.5 4.5 1.5 咁上下
打飛機咩
人地付出既時間多過你 金錢多過你 有優勢過你十分正常 育成遊戲黎

十分同意
其實仲有D煩膠deck仲惡打
2.9水汽球
毒攻城鎚三槍手
低水三槍手
三塔Xbow

呢d deck玩唔上手玩唔到
玩上手你對住佢真係哭左
2.9水汽球
毒攻城鎚三槍手
低水三槍手
三塔Xbow

玩上手你對住佢真係哭左

攻城三槍 好麻煩 但打呢d最開心 好玩程度我意思係
HK GOGOGO
收3個3000+活躍會員

次次打齊十箱
杯數: 39000
總之而家就冇卡lv就乜都唔駛玩
通漲勁撚到
我撚有講過 ‘巨人加女巫唔得 火球又唔得’ ?一路唔係屈人用低水豬就屈人咩卡都屌

火球我係好憎 (我隻wizard 同水塔 次次都俾人炸到仆街),不過佢嘅定位我覺得好合理,我最多用heal spell heal 返隻wizard
Sparky 一下成1200 damage,不過你zap 鳩佢佢就變左廢鐵
以上每一張卡都有天敵同剋住嘅卡/牌組,要贏就要諗下點樣活用佢地,係防守同時準備反擊
唯獨RG/狗球/Rage&依巴 係接近無天敵,用佢地玩唔駛諗點反擊,你洗到佢地出黎,deploy,然後你就贏左,成個過程唔駛用腦

我一路屌緊嘅係狗球呢啲combination 同RG 本身係overpowered, 令到一班無技術嘅人係到濫用佢地,單靠一副deck 不斷贏
然後個個都要為左反擊呢班人noobs 收埋曬啲創意deck,最後破壞曬成隻game 嘅生態,你究竟明唔明?

呢隻係一隻考技術嘅戰略game, 只係識玩一個必勝嘅玩法不如唔好玩算啦

必勝玩法?

我又唔係玩呢堆deck, 卡lv. 卡lv. 唔高過我太多我都打到,你笑我都無用
就算佢地贏到都係因為壓卡lv., 學你話齋,打tournament 咪見真章,大家9741,高下立見
只係玩死果堆deck 同其他相比係easy mode咁解,咁會唔會清楚啲?
短毛喵巴打
我唔知你玩左幾耐 咩分段
但你知唔知其實除非課幾萬 你打天梯根本無可能每次隨著當下版本而轉deck
大家本來就玩緊果一副 只係加一減一張卡
短毛喵巴打
但你知唔知其實除非課幾萬 你打天梯根本無可能每次隨著當下版本而轉deck

Sor 短巴 我上緊堂偷用電話 無睇清楚你段野
自膠
HKGENERATION招人入黎喇
clan tag:#QCGCU9C

3個3000盃以上既活躍玩家 以及 嚴格執行:公會戰至少打20盃以上 同 每週捐卡至少捐250 唔達標必踢
目標:local top 200
Join Clan既巴絲可以入黎我地既telegram group 有專人對你副deck俾意見
活躍巴絲快D入黎啦 入面有好多絲打架 有J
入Clan既打返lihkg就有人會收你架喇

另外我地仲開左2會 HKGeneration II 歡迎任何玩家入黎一齊玩
通漲勁撚到

咁執著天梯做乜
有咁多聯賽/挑戰你唔打
9/7/4/1 好易升姐嘛

啱呀,問題係佢地都係同我係同一個杯數,所以佢地咪唔正常
都係果句,所有卡應當該相生相剋,而RG 呢啲高血遠攻又幾高damage 嘅卡 同其他比係有明顯優勢咁解
短毛喵巴打

自膠

專心上堂
通漲勁撚到

咁執著天梯做乜
有咁多聯賽/挑戰你唔打

天梯個杯數你當combat power
係金錢加技術既混合體
有錢無技術可以高杯
無錢有技術可以打挑戰升卡上高杯
無錢無技術入天梯係free既咪當消磨時間

啱呀,問題係佢地都係同我係同一個杯數,所以佢地咪唔正常
都係果句,所有卡應當該相生相剋,而RG 呢啲高血遠攻又幾高damage 嘅卡 同其他比係有明顯優勢咁解

Rg只係3500-5200 有優勢 再上接近0rg
4000好多rg 帶條地獄龍或地獄塔啦
參考世界200 副野係只可參考,大家打既生態唔同
短毛喵巴打

自膠

專心上堂

Sor
通漲勁撚到

咁執著天梯做乜
有咁多聯賽/挑戰你唔打

天梯有得威 9741無人知
打online game為威
2.9水汽球
毒攻城鎚三槍手
低水三槍手
三塔Xbow

玩上手你對住佢真係哭左

除左xbow 其他全部玩過
仲有2.9水mortar
睇人用同自己用係兩回事

必勝玩法?

我又唔係玩呢堆deck, 卡lv. 卡lv. 唔高過我太多我都打到,你笑我都無用
就算佢地贏到都係因為壓卡lv., 學你話齋,打tournament 咪見真章,大家9741,高下立見
只係玩死果堆deck 同其他相比係easy mode咁解,咁會唔會清楚啲?

其實任何咭有lv優勢都係easy mode架啦...

你講果d咭
RG我係覺得煩既
EBAR+RAGE我又唔覺得有幾勁喎..會唔會係你唔夠小型單位/地面單位(見你玩氣球)
LAVALOON就冇意見

見你咒人死咁誇張,先回應下你
通漲勁撚到

咁執著天梯做乜
有咁多聯賽/挑戰你唔打

天梯有得威 9741無人知
打online game為威

打卡打得多係Profile睇到
唔打卡淨係靠捐兵有排先升到一級
同埋天梯5000分以上果班人多數打9741打左超過10萬張卡
拎支地獄塔
狗球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞