[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
係咪真係咁大罪要出動咁多既人力犬力呢
抑或想搞鳩ha 我諗大家心知肚明

活化工廈 咪又係得個講字
不過我決定每次經過旺角都打俾食環入境
我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

希望大家都做多一步啦 連入境警犬都咁積極12點幾大批黎捉人
作為小市民又點可以唔出一分力呢

你可以屌佢選擇性執法,動用不合理警力
但佢選擇性執法唔等於佢執法時唔岩嘛
而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

依家HA 可能違法...
但法律就一定係啱晒 係正義??
今次既事唔可以單次咁睇
要睇晒所有HA既經歷先慢慢討論...

違法係因為政府無關注過點活化工廈
成日講就咁講
但實際上起下幾橦D2place就覺得推廣左藝術發展
完全無檢視過依家既法例同發牌制度
令到香港band仔無生存空間
即使無人投訴都要成日無啦啦搞9HA
呢個覺係令人嬲既地方

何謂正義?你鍾意既就叫正義?

小學雞?
'法律就一定係啱晒 係正義?' 
呢句都有得嘈

law咩有法必依個幾個layer,佢咪淨係識有法必依囉
咩以法限權 以法達義唔洗理架啦
共狗都係有法可依 有法必依架咋

睇醫生醫下你D 1999啦
你咪試下上count講咩以法限權 以法達義囉
分分鐘俾人判你入小欖呀

你個種on9真係
奴性到我冇野講
守住d惡法過世啦7頭
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

你當旺角深水埗西環全部有哂牌嘅場係on9呀

屌你老母啦 人地想搞都搞唔到呀

我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

小學雞?
呢句都有得嘈

分分鐘俾人判你入小欖呀

你個種on9真係
奴性到我冇野講
守住d惡法過世啦7頭

呢單點惡法法
上面班制度撚番去高地互含咪算囉,如果班食環狗同黑警日日去旺角掃場既,你要捉HA 牌照、簽證個啲問題我真係無野好講,但而家選擇性執法,講到尾都係利益問題,咁就唔好講話咩法律啦,政府真係咁守法就唔會俾689收完錢搞完屎棍拍下籮柚落台做共狗啦
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

講真
地下音樂邊有錢搞咁撚多野
跟正黎做香港地下音樂就會收皮
現時的法律根本唔容許香港有地下音樂
搞音樂搞到咁邊撚係道理

HA 呢場係收唔收錢

賣下野飲話知你蝕都係娛樂場所啦
如果有酒更加要有公眾諮詢

HA次次俾人封都衝出黎屌鳩政府
完全係痴撚線

點解入HA玩?
巴閉law 英雄主義 疊馬
我唔妥你 可以逗你
我唔鐘意你 可以dup你
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

屌你老母啦 人地想搞都搞唔到呀

補地價囉
一句到尾
答我,有無犯法?
一句到尾
答我,有無犯法?

agger
仆街講句,真係覺得日後有外籍人士黎香港掃曬班警犬同佢地啲屋企人都完全唔覺抵可憐
上面班制度撚番去高地互含咪算囉,如果班食環狗同黑警日日去旺角掃場既,你要捉HA 牌照、簽證個啲問題我真係無野好講,但而家選擇性執法,講到尾都係利益問題,咁就唔好講話咩法律啦,政府真係咁守法就唔會俾689收完錢搞完屎棍拍下籮柚落台做共狗啦

成班藍絲廢老
點解人地申請到牌, HA唔得?

娛樂牌好多係大公司eg冒險樂園,九展

點解好多餐廳cafe bar有live band?

係囉點解呢

咁冇HA前啲band點?咪又發到圍?

所以就唔洗ha? 時代係進步緊,多啲野迎合唔同人既口味係好事,多個選擇唔好咩
我就唔信係因為“表演“咁簡單
要聯合咁多個部門一齊出動踩場
又放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓band仔玩音樂?
咪咁天真

我就唔信係因為佔中咁簡單
要聯合咁多黑警部門一齊出動踩場
又拎搶又放催淚彈放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓巿民示威
咪咁天真

同上面d各打50大板撚講係唔會明,佢地話有法律就一定要跟,唔理個法律本身有冇問題,執法動機合唔合情理,最緊要和理非非攞光環

守法最緊要
HA 係黑警眼中明知故犯,之後條路好難行

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

小學雞?
呢句都有得嘈

分分鐘俾人判你入小欖呀

法例係需要modify 唔係一味按現有法例做就可以達至公義

程序上無人會質疑政府有無做錯
但今次既爭論點係以60年代既工廈做用條例去處理工業式微後既工廈使用者

我支持警察按本子執法架
但事實上社會有責任去完善過時法例既不足

當然你如果覺得有罪就係錯
無罪就係岩
咁我都無野同你依種程度既人討論

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

我無講過我鐘意就係正義
而唔想依家輕易為正義下一個好死既定義
但我認為一個社會係唔影響到其他人既情況下
大家都有權做想做既事

咁你又覺得何謂正義??願聞其詳...

執法者執法、司法機構司法、立法會立法
呢個就係三權分立,香港既核心價值 法治

執法者角色就係根據現行法律提出檢控
司法機構決定係咪罪成,加上嚴重性等等去量刑

至於工廈問題,一係透過立法機關修改法例,二係透過行政指令暫緩執行
而家兩樣都冇,如果執法者又唔執法,即係鍾意幾時做就做,唔做就唔做,咁仲係咪法治?定係支那式人治?

成班藍絲廢老

法例無更新唔進步都可以blame the victim
不惜一切去不斷維護個制度
睇黎如果法例寫明可以繼續slavery佢地都會支持 因為法例係咁寫

守法最緊要

十足HK豬報同港人港地果D理論
我就唔信係因為“表演“咁簡單
要聯合咁多個部門一齊出動踩場
又放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓band仔玩音樂?
咪咁天真

我就唔信係因為佔中咁簡單
要聯合咁多黑警部門一齊出動踩場
又拎搶又放催淚彈放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓巿民示威
咪咁天真

同上面d各打50大板撚講係唔會明,佢地話有法律就一定要跟,唔理個法律本身有冇問題,執法動機合唔合情理,最緊要和理非非攞光環

咁先可以上道德高地
屌9你班mk音樂佬
轉個頭又屌香港音樂做咩一池死水
想用公眾利益去令政府卻步
你就一定要多人支持

至於小圈子娛樂場所

睇下CAP 172先出黎柒啦,law你又唔撚識又要講
想用公眾利益去令政府卻步
你就一定要多人支持

至於小圈子娛樂場所

小眾文化生存唔到 
其實大家都輸

成班藍絲廢老

你中意既就唔洗跟法例
你咁樣先同班藍絲無分別呀
係咪請班唔合法既人嚟表演叫以法達義呀吓
一句到尾
答我,有無犯法?

有呀柒頭
拉撚晒班人好未呀
一句到尾
答我,有無犯法?

就算上到法庭都係應該拗法律原意
而唔係一句有無犯法可以了事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞