[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
好多藝術家喺度盡顯藝術家性格
完全漠視法治制度

條法例三十幾年前
人地話緊佢唔UPDATE
擺到明選擇性執法仲有咁撚多人撐黑警

真心?
佢哋係集體公開犯法 擺到明違反土地用途都繼續搞
其他警察都可能唔知未查到 或者小型好多
同埋如果執法都係今晚架啦 唔通等完曬上去囉彩咩

魚蛋夠係集體公開犯法 佔領夠係集體公開犯法啦
查實你係咪藍絲廢老黎?
屌你老母以前女人投票都係犯法架白撚痴

睇到你句紅字就知你又係d匿喺屋企唔出街既毒撚黎
仲要係分分鐘行出觀塘都盪失路果隻

所以俾人拉法律上的確無得怨
至於政治上應否告係另一回事
完全漠視法治制度

既然咁信個死人"法治"
就唔好怒咩香港發展停滯不前,文化產業唔得,無人搞音樂,產業單一化
係咪真係咁大罪要出動咁多既人力犬力呢
抑或想搞鳩ha 我諗大家心知肚明

活化工廈 咪又係得個講字
不過我決定每次經過旺角都打俾食環入境
我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

希望大家都做多一步啦 連入境警犬都咁積極12點幾大批黎捉人
作為小市民又點可以唔出一分力呢

你可以屌佢選擇性執法,動用不合理警力
但佢選擇性執法唔等於佢執法時唔岩嘛
而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

你係條街行下 黑警都可以隨意鎖你48小時先
咁樣好合理?
係咪合法代表岩?

你可以去法院拎禁制令

禁制黑警?
咁你搵邊個執法?
黑警拉你時打999同人講"有警察拉我呀"咁
真心唔明 佢哋擺明犯法然後警察執法有咩問題?
同佢哋有咩努力爭取有咩關係?
因為你想打band有人想聽就大曬唔使守法?
同旺角行人區又關咩事?

問題在於 佢地所犯既法例合唔合理
而家唔合理,係條例太舊,跟貼時代少少呀,一早已經合法啦

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩
佢哋都無得話因為法例太舊唔執法

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎
至於條例是否公平公義係另一回事

咁小販開檔又有咩法律基礎阿
咪撚咁戇鳩啦
其實問題都好相似 當年講緊既係想新年保留少少既特色
但當食環執法時群眾去保護阿

屌你用下腦啦
咁咪話小販係犯法
連義士都唔敢話自己行為完全合法啦
你明唔撚明呀
What the law is 同 what the law should be既分別呀
前面班真心叫隊band做黑工既撚屌
到底係要無知到乜撚野地步

真係好撚侮辱

個班擺明護航,講都哂氣
連indie 同香港音樂圈係點都唔知
係咁嘈嘈嘈

我都睇到好燥

我淨係知佢哋好撚嘈
Dllm HK gov
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

對其他同行唔公平
依家黎執法已經係以法達義

真係好撚侮辱

個班擺明護航,講都哂氣
係咁嘈嘈嘈

我都睇到好燥

我淨係知佢哋好撚嘈

你最撚安靜
完全漠視法治制度

條法例三十幾年前
人地話緊佢唔UPDATE

請要大家支持的求立法會議員動議修例
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

黎明上次消防唔合格都即刻取消個日既演唱會,佢地咁大規模都唔敢博犯法,寧願取消

法例過時,係議員同政府既責任,執法還執法
條例up 唔update係一回事,警察落唔落order做野係另一回事呀。
無聽過射人特登射唔中既故事?
根本政府係短視,完全唔識利用呢啲小眾容忍呢啲小眾。
一來推廣文化,係活化工廈既好例子。
二來俾人睇到自己並唔係蠻不講理,都有容人之量。
俾佢做住先同時改條例,有咩問題,只係政府從來都唔想有呢啲野呀,明唔明呀。
上面有人話申請唔到牌照 唔可以用合法方式舉行音樂活動就要博
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時
竟然唔係爭取立法會修改法例
反而係故意違反相關法例以作反抗

究竟咩人先可以講得出咁極度自我中心嘅說話

真係好撚侮辱

個班擺明護航,講都哂氣
係咁嘈嘈嘈

我都睇到好燥

我淨係知佢哋好撚嘈

今次的確係無working visa。
認為法例過時係另一個問題,要立法會議員動議修例。

真係好撚侮辱

個班擺明護航,講都哂氣
係咁嘈嘈嘈

我都睇到好燥

我淨係知佢哋好撚嘈

你最撚安靜

你最撚好笑
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

對其他同行唔公平
依家黎執法已經係以法達義

有邊個同行呀睇過
同行咪又係啲大娛樂公司
應該保障呢啲大娛樂公司呀可?
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁咪去屌相關政府部門囉
屌人個對象要啱先可以理直氣壯架
聰明人
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢
又唔知如果拉哂大家仲會唔會有歌聽同咁多show睇呢
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

無錯,一係跟制度玩,一係改變制度。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞