[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
真係想搞文化藝術既
與其搞咁多錢起個閪鳩出黎
不如搞返好依類小眾音樂會先
要搞好依堆野用既錢
可能連閪鳩十份一既錢都唔洗
不過已經慣左政府口講一樣做就另一樣
為既只係錢同面

其實佢地所謂文化藝術係同商家佬傾 唔係同搞音樂既人傾
姐係玩開偷雞偷唔到發惡
屌你老母黑警
玩音樂咋
唔係崇英
香港一比返中國管 中國人個種管理手法真係食得屎
永世唔識變通

咁人地有牌 又唔申請係佢地抵死
但係ha唔係唔想搞工作簽證
而係政府條垃圾過時條例搞到佢地幫唔到佢地搞工作簽證

坐監啦 好呀,一定上新聞衝出國際,到時政府仲唔做野?

私影有乜撚牌申請到?

所以私影就抵死,HA 就好撚慘?

係 人地可以用娛樂公司名義搞working visa
ha政府唔發娛樂牌 點搞?又唔係娛樂公司

你都on9, 點解人地可以用娛樂公司名義搞working visa, HA 就唔可以用娛樂公司名義搞working visa?

而家唔係講緊公眾娛樂場所,純粹同你講working visa 問題,依你邏輯任何人都可以搞咗張working visa 先喎,但係HA 無咁做

你知唔知ha登記係餐廳名義
娛乜野樂公司
登記寫餐廳但申請working visa 就寫娛樂公司?
你就真係on9啦
餐廳加live sound 已經灰色地帶
消費者入場係食野,band sound 係bonus
但係要搞working visa 政府就要你有娛樂牌先
佢當ha係公眾娛樂場所

間「娛樂公司」不一定需要同HA同一地址吧
正如私影間娛樂公司都唔會係酒店房間啦

一寫個event 係ha搞
實拖/唔批
又話ha無娛樂牌,個到唔表演得架啵 咁架啦
點搞都多餘
最實際改返好條土地條例,舊到...
差唔多成40年 中間都隔左兩個時代大轉變
工廈都唔再係工業用途為主啦而家

法官唔會理的
「唔批就唔好搞囉」
到時一判左又話人地黑警狗官
真係無限loop⋯⋯

總之成單野好不幸啦⋯⋯
一開始屌政府唔批visa
現在屌人唔批br,其實你知唔知咩係br
唔係崇英
香港一比返中國管 中國人個種管理手法真係食得屎
永世唔識變通

屌那星 依加香港個做法衰撚過支那添啦仆街
支那都唔會無端白事搞鳩d livehouse啦仆佢個臭街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞