[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
呢個post 見到成堆五毛護航就知政府真係有心搞鳩indie
夾下band聽下歌都比人打壓,香港痴哂線

indie獨立思想太強 對政府係好危險

中point
響工廈搞show,好過旺角行人專用區嗰啲大陸喱唱歌跳老舞啦,頂佢個肺
其實果度主辦人用工業價租人地方
但就用作商業用途。。。邊有咁化算架。。。

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以
都可以諗下HA點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒
有呢個場古巴同巴西啲師傅都可以黎香港展示手藝

你係咪展示緊隊完草既曲線回覆

如果你地覺得大麻煙館好驚訝
都唔好怪人地覺得HA驚訝

如果你覺得應該係香港推動呢樣野,你真係可以咁做,到時應該都會有一班人笑你抵死比人拉
一直有解釋過點解支持HA, 你到時都可以解釋下,我相信都會有人理解你

致HA:如果你覺得應該係香港推動呢樣野,你真係可以咁做,到時應該都會有一班人笑你抵死比人拉

Yes 比你笑下又無所謂
分化毛已出現
一開始屌政府唔批visa
現在屌人唔批br,其實你知唔知咩係br

人地試得既都試哂啦
你估你諗到既人地諗唔到咩
人地落手搞架,你係網上面指指點點咋
人地諗哂唔同方法最後見到最work係呢家呢招先用,政府都追咬
無計,捉就捉左,但咁多件事起源都係因為土地條例
一改,ha合法正常run,visa唔洗繞圈又唔洗乜乜春春已經申請到,大家都開心

反而針對ha? 好笑
點解唔針對土地條例?

其實點解仲要理呢d眾人皆醉既人,
純粹扮持平,wfc

走去質疑人地搞br 屌你HA連改公契都研究過傾過啦,走黎賴醒豆腐裡挑骨頭

租客傾改公契。。。。笑死
其實果度主辦人用工業價租人地方
但就用作商業用途。。。邊有咁化算架。。。

恭喜你, 你又成功番番黎起點

我就係渣住呢個point 。。。
自己就10蚊唔駛呎租
就拎去賣飛賺錢。。。
酒吧講緊百幾蚊呎租呀 。。。。
我想表達下

小弟唔識法律,又唔識咩條例

但而家係有人犯左法,點解都講到佢岩咁
可能某d原因拎唔到 visa點點點,但拎唔到仲要搞咪好灰色囉

大家覺得點解有其他唔搞要搞音樂,我覺可以見到咪試下舉報囉

利申: 咩都唔識,唔幫警犬
如果將hidden aggenda 搬去旺角街頭有冇得諗

會比同行屌阻住搵食+嘈音
點解請隊外國band做黑工係本地音樂文化
一於搬去旺角攪啦,要清成條街一齊清,要吹雞都快手有人支援,呢個時勢所有野除左攬炒緊本無路行
係咪真係咁大罪要出動咁多既人力犬力呢
抑或想搞鳩ha 我諗大家心知肚明

活化工廈 咪又係得個講字
不過我決定每次經過旺角都打俾食環入境
我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

希望大家都做多一步啦 連入境警犬都咁積極12點幾大批黎捉人
作為小市民又點可以唔出一分力呢

你可以屌佢選擇性執法,動用不合理警力
但佢選擇性執法唔等於佢執法時唔岩嘛
而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

你係條街行下 黑警都可以隨意鎖你48小時先
咁樣好合理?
係咪合法代表岩?
一於搬去旺角攪啦,要清成條街一齊清,要吹雞都快手有人支援,呢個時勢所有野除左攬炒緊本無路行

同意
係咪真係咁大罪要出動咁多既人力犬力呢
抑或想搞鳩ha 我諗大家心知肚明

活化工廈 咪又係得個講字
不過我決定每次經過旺角都打俾食環入境
我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

希望大家都做多一步啦 連入境警犬都咁積極12點幾大批黎捉人
作為小市民又點可以唔出一分力呢

你可以屌佢選擇性執法,動用不合理警力
但佢選擇性執法唔等於佢執法時唔岩嘛
而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

你係條街行下 黑警都可以隨意鎖你48小時先
咁樣好合理?
係咪合法代表岩?

你可以去法院拎禁制令
其實先比臨時容忍費比政府改餐廳用途
你就可以做到 正式餐廳用途
但問題個租客慳皮無做囉
租客唔想洗錢
其實先比臨時容忍費比政府改餐廳用途
你就可以做到 正式餐廳用途

由day 1 開始佢都知咁樣有問題
佢呢家用低於市價租金 打開門口做生意呀
仲講緊walk in 收四百幾
出左事就話人打壓音樂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞