[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
上面有人話申請唔到牌照 唔可以用合法方式舉行音樂活動就要博
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時
竟然唔係爭取立法會修改法例
反而係故意違反相關法例以作反抗

究竟咩人先可以講得出咁極度自我中心嘅說話

問題係你爭取到立法會修例咩?
仲寄望呢個議會仲發揮到功用係咪天真得滯?

咁所以可以照犯法?

係條法迫到你無可能唔犯法
活化工廈係政府講,然後政府走去拉一班活化緊工廈既人

咁你犯法比人拉 有乜好怨?
我都唔明,某啲人仲停留係犯唔犯法呢個層次。目光遠少少好唔好

法治之都唔講法治講咩?

香港同內地分別就係法治精神,廣告話,繁體字
如果要無視法治先係啱嘅話
話唔定鼓勵人犯法果堆先係5毛
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁所以可以照犯法?

係條法迫到你無可能唔犯法
活化工廈係政府講,然後政府走去拉一班活化緊工廈既人

呢個好多人都搞錯,之前幫同人展手搞牌照先真係理解到,「活化工廈」係咩一回事。

其實就係畀錢地政補地價改地契及土地用途,直頭變左商廈或酒店,完。
個殼、結構、承重仍然係工廈,但地契上係商廈/酒店,土地用途可能改左C或OU,唔再係I。

由頭到尾「活化工廈」都只係一個幫地主搵食既笑話。

法治之都唔講法治講咩?

內你老母

法治之都唔講法治講咩?

內你老母

咁大陸囉

法治之都唔講法治講咩?

如果你真係講法治就唔會問得出呢條問題。
法治唔係講緊「犯咗法,就要捉」呢啲三歲細路哥嘅概念呀。

點解我話目光放遠少少,已經解釋過一次。
放生HA,對本土音樂文化,甚至政府自己嘅形象,都有正面影響。問題只係在於政府有冇心去搞活化,定係別有用心捉人。

有心搞嘅,自然會隻眼開隻眼閉,同時修改條例;無心嘅,咪一邊箱叫口號,一邊捉9你班真係活化緊嘅人。

法治之都唔講法治講咩?

佢地根本想學大陸玩人治
好啦,今次算啦
黑工都好濕碎姐
唔告喇
大家都唔洗難做,收工

黑工冇犯法

法治之都唔講法治講咩?

放生HA,對本土音樂文化,甚至政府自己嘅形象,都有正面影響。問題只係在於政府有冇心去搞活化,定係別有用心捉人。

有心搞嘅,自然會隻眼開隻眼閉,同時修改條例;無心嘅,咪一邊箱叫口號,一邊捉9你班真係活化緊嘅人。

咁點撚解用黑工呀 仆街 答我啦
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢
又唔知如果拉哂大家仲會唔會有歌聽同咁多show睇呢

邊有HA咁多觀眾
你想報埋消防食環攬炒?

咁唔知各大有live band既酒吧同餐廳又唔知有冇娛樂牌呢?
咁岩我呢度有個list 大家可以幫下眼睇睇

https://app.fehd.gov.hk/cgi-bin/fehdnew/licence/csvread_nonFood.pl?field1=%E5%85%AC%E7%9C%BE%E5%A8%9B%E6%A8%82%E5%A0%B4%E6%89%80%E7%89%8C%E7%85%A7%28%E6%88%B2%E9%99%A2%E5%8F%8A%E5%8A%87%E9%99%A2%E9%99%A4%E5%A4%96%29&field2&field3&field4_search&order_by=field4&order=abc&page=0

香港大把酒吧餐廳有live band啵
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

fyi 立法會議員嘅議案過左係唔binding 架
爭取立法會修例 真係好笑

指意立法會仲做到野係咪笑話黎
如果個議會係work,鉛水就唔會無人查,wiki唔會無啦啦無左個牌,連佔領同魚革都唔會出現啦
講話點解唔屌立法會係咪昏迷左10年

法治之都唔講法治講咩?

佢地根本想學大陸玩人治
好啦,今次算啦
黑工都好濕碎姐
唔告喇
大家都唔洗難做,收工

黑工冇犯法

黑你老母

法治之都唔講法治講咩?

佢地根本想學大陸玩人治
好啦,今次算啦
黑工都好濕碎姐
唔告喇
大家都唔洗難做,收工

黑工冇犯法

夾非主流 > 法治
玩非主流音樂可以凌駕法律
垃圾政府
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢
又唔知如果拉哂大家仲會唔會有歌聽同咁多show睇呢

邊有HA咁多觀眾
你想報埋消防食環攬炒?

咁唔知各大有live band既酒吧同餐廳又唔知有冇娛樂牌呢?
咁岩我呢度有個list 大家可以幫下眼睇睇

https://app.fehd.gov.hk/cgi-bin/fehdnew/licence/csvread_nonFood.pl?field1=%E5%85%AC%E7%9C%BE%E5%A8%9B%E6%A8%82%E5%A0%B4%E6%89%80%E7%89%8C%E7%85%A7%28%E6%88%B2%E9%99%A2%E5%8F%8A%E5%8A%87%E9%99%A2%E9%99%A4%E5%A4%96%29&field2&field3&field4_search&order_by=field4&order=abc&page=0

香港大把酒吧餐廳有live band啵

係呀所以麻煩大家幫下眼睇下佢地有冇娛樂牌呀 唔該哂

法治之都唔講法治講咩?

佢地根本想學大陸玩人治
好啦,今次算啦
黑工都好濕碎姐
唔告喇
大家都唔洗難做,收工

黑工冇犯法

黑你老母

無visa唔係黑工,唔通係義工?

我真係笑撚咗 成班仲食撚懞懞咁

法治之都唔講法治講咩?

無娛樂牌apply唔到working visa

法治之都唔講法治講咩?

其實黑工個指抵邊到黎?
人地英國樂隊係果邊咁出名要過黎做黑工?
人唔笑狗都吠啦

法治之都唔講法治講咩?

無娛樂牌apply唔到working visa

政府就係想玩死ha , 牌又唔比,自然攞唔到working visa

法治之都唔講法治講咩?

佢地根本想學大陸玩人治
好啦,今次算啦
黑工都好濕碎姐
唔告喇
大家都唔洗難做,收工

黑工冇犯法

夾非主流 > 法治
玩非主流音樂可以凌駕法律

你亂過馬路搵隊軍隊黎制服你,好make sense?
仲要個件係好事黎

法治之都唔講法治講咩?

其實黑工個指抵邊到黎?
人地英國樂隊係果邊咁出名要過黎做黑工?
人唔笑狗都吠啦

冇visa 就係黑工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞