[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
[quote]講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

唔撚係曪
唔該你沖出黎柒既時候
麻煩你了解清楚成件事先沖出黎柒啦 屌你老母閪

係個牌 出現問題
有錢都搞唔到

係有關地契 個問題
係要轉咗成個用途先 work
而要轉個用途 係要成棟大樓 加業主同意先有得轉

唔係你所講既 然後一蚊都冇去搞個牌

最尾都係個句 屌你老母閪
唔係只係小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心

係成個香港音樂文化
同埋香港有個地方 邀請唔同國家既band 黎香港
好多外國大band 先有呢個機會黎香港
俾我地香港樂迷欣賞

如果唔係ha
香港演唱會只得垃圾 kpop

利申: 去過 ha 好多次
睇唔過眼你呢d 撚樣 亂講

事實上唔係小圈子
點解唔夠本
你地個圈子本身就係細

另,外國有好多band都落唔到HA
問起其他場
HA先咁注目

你up乜柒呀

咪係 你up 乜9?

柒頭回我啦

無相應法例 <-- 咁立法會做嘅;想法例通過到,就要有足夠人支持去迫立法會做野
冇錢轉地方搞 <-- 你眾籌唔夠錢就搞唔到架啦;想夠錢搞,就要有多啲人肯俾錢HA

乞衣冇錢叫雞係唔係可以jam人地唔用嘅名器解決性需要

On99 議員無係立法會講過咩?
你上網睇清楚先啦仆街仔

活化工廈係政府搞 但佢又追撚住HA 黎搞

On99 轉乜地方搞?
係個牌問題呀 唔係地方

討論結果就係冇人支持啦
屌佢老尾真係好撚得閒,得閒冇事就搞鳩HA,獲獲都總有理由衝上黎。口口聲聲活化,未活化到啲工廈都拆撚哂黎起樓啦戇鳩鳩

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

搞livehouse indieband同賣大麻相提並論
係咪傻撚咗

事實上係
大麻可以醫病又比煙無咁毒害
why not

娛樂場所可以大麻點解唔可以

突破盲腸

HA班人
真係太自high
唔撚理成個香港

呢位巴打你自己係咪high完草

點解啲回覆可以咁撚抽像同1999
屌佢老尾真係好撚得閒,得閒冇事就搞鳩HA,獲獲都總有理由衝上黎。口口聲聲活化,未活化到啲工廈都拆撚哂黎起樓啦戇鳩鳩

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

事實上係
why not

突破盲腸

HA班人
真係太自high
唔撚理成個香港

笑左
on9
仲講合唔合法
執法者有法不依,執行鬆緊尺度不一,仲有咩好講

講得好,我一直都講緊執法者有問題,上面班傻鳩一直懶係有學識咁搬啲法例出黎唔知做咪鳩,無話HA 犯法你捉佢有錯,但捉得HA 就唔該去埋旺角啦,咁撚大個問題存在咁耐都無人捉,我諗唔到仲有咩道理要幫政府

我支持你狙擊埋旺角大媽唱K佬耶撚㗎,加油

笑而不語,而家又唔執法啦?你咁守法點解唔日日去打電話投訴班旺角大媽?

on9, 我叫你打電話call 人執法呀
守法同投訴中間有咩關係?
我要日日打電話不如我日日打去投訴HA 啦白痴

師兄 我真係好想知你同HA 有咩牙齒印?

係咪當年俾band友恰過?

其實我覺得現時法例拉HA係應該
但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

點解仲要停留係有法可依嘅層面 當權者寫乜就跟乜

我都唔like 689唔like中國唔like黑警
但唔係咁就佢地做乜都係錯囉

宜家係制度問題

你地搞無政府主義係你地嘅事
香港有政府嘅

制度唔公義唔盲從就係無政府主義
一句講曬
冇錢冇得玩
你一日喺工廈搞 一日都攞唔到牌
除非幫襯大財團租場
大家明白政府點解咁積極打擊呢d不法表演場地啦

搵到重點了
HA班人再自high小圈子唔拉埋全香港利益
抵你呢世都唔使開場

不嬲有錢佬玩曬
唔幫襯我租場!?
日日搵警犬掃你場

大家明咩叫法律啦
個個都話犯法 鬼唔知咩 咪撚講廢話啦 打兩隻字好撚易 你估佢地無申請過咩 邊個會想特登去犯法呀 睇下佢地之前D新聞先啦 又唔係殺人放火 只係搞下音樂會 係唔係政府唔比你搞就即刻收皮先
如果係搞音樂會而出事 (例如:電線短路爆炸)咁我就無野講

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

講到無野好講,開始現形架啦
其實佢地來來去去都係講緊個d野,而又一早有人解釋過

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以
都可以諗下HA點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒
有呢個場古巴同巴西啲師傅都可以黎香港展示手藝
on9
仲講合唔合法
執法者有法不依,執行鬆緊尺度不一,仲有咩好講

講得好,我一直都講緊執法者有問題,上面班傻鳩一直懶係有學識咁搬啲法例出黎唔知做咪鳩,無話HA 犯法你捉佢有錯,但捉得HA 就唔該去埋旺角啦,咁撚大個問題存在咁耐都無人捉,我諗唔到仲有咩道理要幫政府

我支持你狙擊埋旺角大媽唱K佬耶撚㗎,加油

笑而不語,而家又唔執法啦?你咁守法點解唔日日去打電話投訴班旺角大媽?

on9, 我叫你打電話call 人執法呀
守法同投訴中間有咩關係?
我要日日打電話不如我日日打去投訴HA 啦白痴

但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

宜家係制度問題

香港有政府嘅

制度唔公義唔盲從就係無政府主義

叫人唔好捐血就係反社會

無相應既牌照就做相關生意叫冇搞到人?
咁個個唔洗拎牌啦

HA想證明拎牌係on9

有冇牌做生意同檔生意有冇搞到人無關,哩個case你講傷害左咩人?有冇人投訴?
我有間舖頭,關埋門打麻雀原則上都係聚賭Tim,有冇搞到人?

HA入面班人
性格自high又反社會
邊會睇到佢地影響幾多人
唔係撚得閒郁佢咩

咁請問聲影響到幾多人?

香港人口7百萬

有人介意
有人唔介意

介意唔係理由

有冇人係附近俾佢地滋擾,e.g.噪音或其他?

冇妨礙公眾利益,就應該法例上容許佢地做生意

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒

你係咪展示緊隊完草既曲線回覆

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

事實上係
why not

突破盲腸

HA班人
真係太自high
唔撚理成個香港

笑左

大家都係打破緊法例je
大麻牌都係好難拎架
仲冇發牌制度tim

唔代表我可以直接打破佢囉

但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

宜家係制度問題

香港有政府嘅

嘩,咁大頂帽笠落黎,講到變左無政府主義真係痴撚鳩線,政府有問題,屌就等於支持無政府主義,邏輯強姦之王非你莫屬

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

事實上係
why not

突破盲腸

HA班人
真係太自high
唔撚理成個香港

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒

如果你地覺得大麻煙館好驚訝
都唔好怪人地覺得HA驚訝

但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

宜家係制度問題

香港有政府嘅

嘩,咁大頂帽笠落黎,講到變左無政府主義真係痴撚鳩線,政府有問題,屌就等於支持無政府主義,邏輯強姦之王非你莫屬

係架啦
你可以喺唔同立場抱唔同主義
極左同極右可以係同一政黨發生
你地都係
針對HA係一事抱無政府主義

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒

好撚野!ha=大麻煙館

繼續妖魔化

係咪傻撚咗

事實上係
why not

突破盲腸

HA班人
真係太自high
唔撚理成個香港

笑左

大家都係打破緊法例je
大麻牌都係好難拎架
仲冇發牌制度tim

唔代表我可以直接打破佢囉

大麻係毒品,冇監管下任人食會上癮,犯案

開音樂會有咩問題?

你話噪音等咪比你check左先有牌,依家係牌都申請唔到喎

係咪傻撚咗

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒

師兄你真係好風趣

無相應既牌照就做相關生意叫冇搞到人?
咁個個唔洗拎牌啦

HA想證明拎牌係on9

有冇牌做生意同檔生意有冇搞到人無關,哩個case你講傷害左咩人?有冇人投訴?
我有間舖頭,關埋門打麻雀原則上都係聚賭Tim,有冇搞到人?

HA入面班人
性格自high又反社會
邊會睇到佢地影響幾多人
唔係撚得閒郁佢咩

咁請問聲影響到幾多人?

香港人口7百萬

有人介意
有人唔介意

介意唔係理由

有冇人係附近俾佢地滋擾,e.g.噪音或其他?

冇妨礙公眾利益,就應該法例上容許佢地做生意

開間修甲鋪都實有人介意架啦 問題係無影響人點解唔做得

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

係咪傻撚咗

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒

我唔覺得大麻煙館驚訝
btw好想隊草
之前就食環, 依家就入境, 好快個個部門都會黎
入境去做乜9? 拉黑工?

表演者簽證呱我估

但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

宜家係制度問題

香港有政府嘅

係架啦
你地都係

同志,夜了

但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

宜家係制度問題

香港有政府嘅

係架啦
你地都係

正呀
搞下音樂變左搞革命咁

係咪傻撚咗

你地對大麻有偏見je
好多地方都合法化大麻

你諗下大麻點解唔可以

講緊工廈用途喎師傅

大麻煙館咪活化一種囉
製煙都係藝術玩兒

師兄你真係好風趣

佢擺明stone撚左啦

但都唔會主動投訴HA囉
如果有議員要合法化佢地
我一定支持

宜家係制度問題

香港有政府嘅

係架啦
你地都係

同志,夜了

條友個腦應該有啲事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞